αρχικηVIRALΣτην εποχή του lockdown: Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε ρούχα όταν είμαστε όλη την ημέρα σπίτι

Στην εποχή του lockdown: Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε ρούχα όταν είμαστε όλη την ημέρα σπίτι

Μένεις όλη μέρα σπίτι ή έστω την περισσότερη μέρα, όμως εσύ αλλάζεις ρούχα μες το σπίτι ή μένεις με τα ίδια σε όλη την καραντίνα; Και τελικά κάθε πότε πρέπει να τα αλλάζεις;

Το να βγάλεις τις πιτζάμες σου, να αλλάξεις ρούχα, ακόμα και κάλτσες, κατά τη διάρκεια του lockdown είναι βαρετό. Όμως, θα είναι το ίδιο βαρετό για σένα, αν σου πούμε πως ξαπλώνεις στα κρεβάτια, τους καναπέδες, κάθεσαι στις καρέκλες και ακουμπάς όπου βρεις στο σπίτι με τα ίδια και τα ίδια ρούχα που έχουν γεμίσει ιδρώτα ή και λαδιές;!

Και μην μας πεις ότι δεν έχεις σκεφτεί πως πρέπει να αλλάζεις ρούχα μες το σπίτι, ακόμα κι αν δεν βγαίνεις καθόλου έξω. Μπορεί τα ρούχα σου να μην έχουν καν λερωθεί, αλλά πέρα από τη βρωμιά, υπάρχουν και λόγοι υγείας που σε κάνουν να πλένεις πού και πού τα ρούχα του σπιτιού.

Όμως, πόσο συχνά πρέπει να αλλάζεις ρούχα μες το σπίτι;

Δεν χρειάζεται να μουχλιάσουν και να βρωμίσουν τα ρούχα σου για να τα αλλάξεις. Το Αμερικανικό Ινστιτούτο Καθαρισμού υποστηρίζει πως το πόσο συχνά θα πλύνεις τα ρούχα σου εξαρτάται κυρίως από το τι κάνεις όταν τα φοράς.

Ένας βασικός κανόνας είναι πως όσο πιο συχνά ένα ύφασμα έρχεται σε επαφή με το δέρμα σου, τόσο πιο συχνά πρέπει να το πλένεις. Αν ιδρώνεις υπερβολικά από τη γυμναστική ή δεν κάνεις μπάνιο τόσο συχνά, όσο έκανες… τότε θα πρέπει να την πλένεις πιο τακτικά. Φυσικά και παίζει, ακόμα, ρόλο το αν αλλάζεις ρούχα όταν κάνεις γυμναστική, κάτι που μόνο καλό θα σου κάνει. Με άλλα λόγια, όταν γυμνάζεσαι πρέπει να φοράς άλλα ρούχα από αυτά που φοράς την υπόλοιπη μέρα στο σπίτι, καθώς θα ιδρώσεις και σίγουρα τότε τα ρούχα σου θα πρέπει να πλυθούν.

Το να αλλάζεις τα ρούχα του σπιτιού τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είναι απαραίτητο, εφόσον δεν ιδρώσουν ή λερωθούν κι εφόσον δεν είναι τα ίδια με αυτά που φοράς στον ύπνο. Αν κάποιο ρούχο λερωθεί, όμως, ή γεμίσει με ιδρώτα πρέπει να το αλλάξεις το συντομότερο δυνατό. Βέβαια, αν έχεις ευαίσθητο δέρμα ή δερματολογικές παθήσεις, ίσως να είναι καλύτερο να τα αλλάζεις ακόμα πιο συχνά για να αποφύγεις τον ερεθισμό.

Όσον αφορά τις πιτζάμες, πρέπει να τις αλλάζεις μια φορά τη βδομάδα, με την προϋπόθεση ότι κάνεις μπάνιο πριν πέσεις για ύπνο και δεν τις φοράς όντας ιδρωμένος ή βρώμικος.

Μην ξεχνάς πως πέρα από το πόσο συχνά αλλάζεις τα ρούχα σου στο σπίτι, ακόμα πιο σημαντικό είναι το πόσο συχνά κάνεις μπάνιο. Όσο πιο συχνά κάνεις, τόσο καλύτερο είναι για την χρήση των ρούχων σου.

Πηγή: ipop.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 − five =