αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτην Αράχωβα… με Airbnb

Στην Αράχωβα… με Airbnb

Ανάρπαστες φαίνεται πως έχουν γίνει οι εξοχικές κατοικίες , που βρίσκονται σε μερικούς από τους πλέον δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, με τη ζήτηση για μίσθωση λίγες μέρες πριν από τις γιορτές να έχει χτυπήσει στο κόκκινο.

Σύμφωνα με κτηματομεσιτικούς παράγοντες , παρά το γεγονός ότι οι τιμές -ως είθισται , άλλωστε –εμφανίζονται με” καπέλο” έως και 35% σε σύγκριση με off season περιόδους, πολλοί είναι εκείνοι που αναζητούν να νοικιάσουν –είτε δωμάτιο είτε ολόκληρο διαμέρισμα –στην Αράχωβα , στο Πήλιο ή στα Καλάβρυτα, την περίοδο των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς.

“ Πρόκειται, κατά κύριο λόγο για Έλληνες , αφού η χώρα μας υστερεί στο χειμερινό τουρισμό , με συνέπεια οι ξένοι να την επιλέγουν πρωτίστως για τo “ ήλιος και θάλασσα” εξηγούν χαρακτηριστικά στον Ελεύθερο Τύπος της Κυριακής, επικαλούμενοι πρόσφατα στοιχεία του Intelligence, βάσει των οποίων οι τουρίστες, που επισκέφτηκαν την Ελλάδα για χειμερινό τουρισμό, αυξήθηκαν κατά μόλις 4000 τη διετία 2016 -2017 έναντι 870.000 που ήθελαν να …γευτούν το ελληνικό καλοκαίρι.

Πιο αναλυτικά, στην Αράχωβα, η πληρότητα αγγίζει το 84% για ολόκληρα διαμερίσματα την περίοδο των Χριστουγέννων και 96% την Πρωτοχρονιά. Εξίσου ..sold out εμφανίζονται τόσο το Μέτσοβο (95% και 91% αντίστοιχα ) όσο και και τα Καλάβρυτα(88% και 90% για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά) ενώ σημαντικά ποσοστά πληρότητας καταγράφονται , επίσης σε Καρπενήσι, Πήλιο, Καϊμακτσαλάν, Τρίκαλα Κορινθίας, Καλαμπάκα και Βυτίνα.

“Πολλοί ιδιοκτήτες που δεν κατάφεραν να πουλήσουν τα ακίνητα τους , αποφάσισαν να τα “ ανεβάσουν “ σε Βοοking και Airbnb. Η κίνηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο ποσοστό των κρατήσεων τους να προέρχεται σήμερα μέσα από τις επίμαχες πλατφόρμες” καταλήγουν οι παραπάνω παράγοντες.

Αξίζει να επισημανθεί πως με βάση την AiDna , τη σελίδα δηλαδή, που επεξεργάζεται στοιχεία της τελευταίας, υπάρχουν περισσότερες από 400 ενεργές αγγελίες στο Πήλιο, 219 στην Καλαμάτα, 79 στο Καρπενήσι, 77 στα Καλάβρυτα, 63 στη Βυτίνα και 12 στο Μέτσοβο. Όσον αφορά στο κόστος διαμονής αυτό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου Κτηματομεσιτών E-Real Estates, Θεμιστοκλή- Ανδρέα Μπάκα, διαμορφώνεται ως τα εξής: Από 70 ευρώ έως και 350 ευρώ /ημέρα για ένα διαμέρισμα και από 40 ευρώ έως 140 ευρώ/ημέρα για ένα δωμάτιο.

Πιο αναλυτικά, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα , που διεξάγει κάθε χρόνο το Δίκτυο , στην Αράχωβα , οι τιμές για μια βίλα κυμαίνονται από 120 ευρώ έως 300 ευρώ ημερησίως τα Χριστούγεννα και από 180 ευρώ έως 350 ευρώ την ημέρα την Πρωτοχρονιά , ενώ το κόστος διανυκτέρευσης σε δωμάτιο ξεκινά από 50 ευρώ και φτάνει μέχρι και 130 ευρώ ημερησίως στο ζενίθ των εορτών . Στο Πήλιο , που θεωρείται ένας από τους πλέον δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς ,με τα χωριά Πορταριά και Μακρυνίτσα να συγκεντρώνουν περισσότερο τα βλέμματα, οι τιμές κυμαίνονται μεταξύ 120 ευρώ και 275 ευρώ/ημέρα, ενώ στα Καλάβρυτα το κόστος υπολογίζεται σε 80 ευρώ έως και 165 ευρώ/ημέρα.
Πηγή: enikonomia.gr
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 + four =