αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣτην αντεπίθεση ο Βακάκης: «Θέλουν να σταματήσουμε να δουλεύουμε… και τις Δευτέρες και τις Τετάρτες»

Στην αντεπίθεση ο Βακάκης: «Θέλουν να σταματήσουμε να δουλεύουμε… και τις Δευτέρες και τις Τετάρτες»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η επιλογή των Jumbo να ανοίξει τα καταστήματα της σε Πρέβεζα και Κατερίνη όλες τις Κυριακές τον χρόνο. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την προκήρυξη 24ωρης απεργίας για πρώτη φορά στην αλυσίδα. Συγκεκριμένα, για την ερχόμενη Κυριακή το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία στο τοπικό κατάστημα καλώντας σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ έξω από το χώρο του καταστήματος.

Τώρα ο ιδρυτής των Jumbo, Απόστολος Βακάκης, περνά στην αντεπίθεση. «Η θέση της συντεχνίας, μέρος της οποίας είμαστε και εμείς, είναι όχι μόνο να μην δουλεύουμε τις Κυριακές αλλά ιδανικά να σταματήσουμε να δουλεύουμε και τις Δευτέρες και τις Τετάρτες». Αυτό είπε χθες στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της Jumbo ο διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων της αλυσίδας να επεκταθεί σε τουριστικές περιοχές όπου παρέχεται η δυνατότητα, βάσει νόμων, υπουργικών αποφάσεων κ.ά.

Ο ίδιος εξήγησε ότι η εταιρεία επέλεξε εντός του πλαισίου που ορίζουν οι νόμοι και οι αποφάσεις των τοπικών αρχών να διευρύνει το ωράριο λειτουργίας στις 7 ημέρες εβδομαδιαίως, με τους εργαζόμενους ωστόσο να διατηρούν πλήρως τα δικαιώματα της 40ωρης απασχόλησης.

Όπως είπε η Κυριακάτικη λειτουργία καταστημάτων της αλυσίδας Jumbo απάντησε σε μια ανάγκη της κοινωνίας και των καταναλωτών. Και συμπλήρωσε «εάν η κοινωνία επιλέξει εις το όνομα των ανέργων ή στο όνομα των καταναλωτών να λειτουργήσει τις Κυριακές, εμείς θα ακολουθήσουμε δυσάρεστα και όχι ευχάριστα».

Τι εννοεί δυσάρεστα; Σύμφωνα με τον κ. Βακάκη, μόνο κόστος έχει για την εταιρεία του η λειτουργία των καταστημάτων της τις Κυριακές. Μένει να δούμε πως θα εξελιχθεί το πλάνο της εταιρίας, αλλά και πως θα ανταποκριθούν οι καταναλωτές στο Κυριακάτικο άνοιγμα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − two =