αρχικηVIRALΣτην Αγγλία έχασαν 16.000 κρούσματα COVID-19, επειδή δεν χώραγαν… στο Excel

Στην Αγγλία έχασαν 16.000 κρούσματα COVID-19, επειδή δεν χώραγαν… στο Excel

Με τον COVID-19 να επηρεάζει ακόμα τις εξελίξεις στην κοινωνία μας, είναι σημαντικό για τις χώρες να έχουν καταγεγραμμένα τα καθημερινά κρούσματα του ιού, ώστε να αποφασίζουν σε ποιες πόλεις θα χρειαστούν νέα μέτρα ή που ο ιός φαίνεται να είναι σε ύφεση και μπορούν να μειώσουν τα μέτρα.

Όμως, στην Αγγλία φαίνεται πως χάθηκε το μέτρημα. Από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου υπήρχε μία αύξηση των κρουσμάτων, καθώς περίπου 16.000 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν. Τα κρούσματα αποθηκεύονται σε αρχεία Excel, αλλά κανείς δεν είχε παρατηρήσει ότι το φύλλο εργασίας είχε φτάσει στο όριο μεγέθους του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα περίπου 15.841 κρούσματα να μη μεταφερθούν στο σύστημα της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση κατονομάζει ως υπεύθυνο την Public Heath Care, η οποία ευθύνεται να την ενημερώνει και να αποστέλλει τα κρούσματα που καταγράφονται. Από την άλλη, η PHC κατηγορεί τον οργανισμό Test and Trace, καθώς αναφέρει πως “δε τους στάλθηκαν ποτέ τα κρούσματα”. Παρά τις κατηγορίες, δεν υπάρχει ξεκάθαρος υπαίτιος για το λάθος, με την Public Heath Care να σημειώνει πως από εδώ και πέρα τα αρχεία θα χωρίζονται σε μικρότερα αρχεία, ώστε να αποφευχθεί μελλοντικά το ίδιο λάθος.

Πηγή: techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 + 19 =