αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣτελέχη της Yahoo φαίνεται να γνώριζαν από την αρχή για τις υποκλοπές- Τι ερευνούν οι Αρχές

Στελέχη της Yahoo φαίνεται να γνώριζαν από την αρχή για τις υποκλοπές- Τι ερευνούν οι Αρχές

Μπορεί η Yahoo! να άλλαξε πρόσφατα όνομα, όμως τα παλιά της λάθη συνεχίζουν να την… καταδιώκουν. Σύμφωνα με τη The Wall Street Journal, η εταιρεία βρίσκεται υπό έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, προκειμένου να διευκρινιστεί το γιατί δεν αποκάλυψε έγκαιρα την παραβίαση της βάσης δεδομένων της, που είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών των διάφορων υπηρεσιών της.

Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε επιβεβαιώσει την επίθεση στις υποδομές της, ενώ ένα μήνα πριν στοιχεία λογαριασμών χρηστών της πωλούνταν από hackers στο Dark Web, για περίπου $300.000. Οι σχετικές υποκλοπές διαπιστώθηκε ότι είχαν λάβει χώρα το 2013. Μεταξύ των πληροφοριών που απέκτησαν οι hackers, συγκαταλέγονται διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφωνικοί αριθμοί, ημερομηνίες γέννησης, αλλά και στοιχεία πρόσβασης σε λογαριασμούς χρηστών.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς φέρεται να έχει ζητήσει ορισμένα έγγραφα, θέλοντας να διευκρινίσει τους λόγους για τους οποίους η εταιρεία αποσιώπησε την υπόθεση, παρότι υπάρχουν αποδείξεις ότι ορισμένα στελέχη της γνώριζαν εξαρχής για τη διαρροή.

Πηγή: Pc Magazine

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × one =