αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτείλε το βιογραφικό σου πριν τις 10 το πρωί: Εξηγεί μια σύμβουλος HR

Στείλε το βιογραφικό σου πριν τις 10 το πρωί: Εξηγεί μια σύμβουλος HR

Ζούμε στην εποχή των αμέτρητων βιογραφικών. Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα. Όταν ανοίγει μια θέση εργασίας, πολύ γρήγορα υπάρχει συνωστισμός υποψηφίων.

«Πολλά βιογραφικά παραβλέπονται», λέει η Rebecca Laramée, σύμβουλος HR, που συνεργάζεται με οργανισμούς όπως το TEDxToronto. «Οι recruiters κοιτάζουν το βιογραφικό σου έξι με οκτώ δευτερόλεπτα, έτσι ο χρόνος για θετική εντύπωση είναι λίγος. Έρευνες δείχνουν ότι 98% όσων ψάχνουν δουλειά αποκλείονται στο αρχικό στάδιο. Μόνο 2 % των υποψηφίων φτάνουν σε συνέντευξη» εξηγεί.

Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, έτσι δεν αρκεί να κάνεις αιτήσεις μόνο μέσω portals όπως τα LinkedIn, Indeed, Workopolis κλπ.

Η Laramée επίσης επεσήμανε κι άλλους τρόπους με τους οποίους οι υποψήφιοι σαμποτάρουν τις πιθανότητές τους για συνέντευξη. «Κάποιοι λένε να στέλνεις βιογραφικά μόνο για τις δουλειές για τις οποίες έχεις τα προσόντα. Αυτή η τακτική είναι αμφιλεγόμενη – αλλά αν κάνεις αιτήσεις για δουλειές για τις οποίες δεν έχεις τα προσόντα μειώνεις τις πιθανότητες για μελλοντικές θέσεις στην εταιρεία».

Αν κάνεις αίτηση μια συγκεκριμένη ώρα της μέρας, μπορεί να έχεις προβάδισμα

«Αν σκεφτείς την τέχνη και την επιστήμη του να ψάχνεις δουλειά, μπορείς να αυξήσεις τις πιθανότητές σου σχεδόν 40 φορές», είπε η Laramée, επικαλούμενη έρευνα από το Talent Works. «Αν κάνεις αίτηση για μια δουλειά πριν από τις 10 πμ, αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητές σου να σε καλέσουν για συνέντευξη». Σύμφωνα με την έρευνα, η καλύτερη ώρα είναι μεταξύ 6 πμ και 10 πμ. Αυτή την ώρα έχεις 13% πιθανότητες να σε καλέσουν για συνέντευξη – δηλαδή πέντε φορές περισσότερες αν έκανες την αίτησή σου κατά τη διάρκεια ή μετά τη δουλειά.

«Οπωσδήποτε, μην κάνεις την αίτησή σου μετά τις 4 μμ», είπε η Laramée. «Επίσης, κάνε αιτήσεις τις πρώτες τρεις-τέσσερις μέρες μετά τη δημοσίευση της αγγελίας. Συνδυαστικά, αυτά τα δύο αυξάνουν τις πιθανότητές σου να βρεις δουλειά 40 φορές».

Όμως, τόνισε ότι στο τέλος οι recruiters δεν προσλαμβάνουν βιογραφικά αλλά ανθρώπους.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + twenty =