αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτα σκαριά αύξηση του κατώτατου μισθού στα 700 ευρώ

Στα σκαριά αύξηση του κατώτατου μισθού στα 700 ευρώ

Αντίστροφη μέτρηση ξεκινά τις αμέσως επόμενες μέρες για τη νέα αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού.

Μετά την αύξηση 2% που ισχύει από την 1η Ιανουαρίου του νέου έτους, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει το “λάκτισμα” για την εμκινηση των διαδικασιών για την επόμενη αύξηση, την οποία έχει εξαγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, κος Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο Υπουργός Εργασίας, κος Κωστής Χατζηδάκης έχει δηλώσει πως θα είναι “αρκετά σημαντικότερη” από το 2% (στα 663 ευρώ από 650 ευρώ ).

Ο κος Χατζηδάκης, σε πρόσφατη δήλωση του τόνισε “η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει για τον κατώτατο μισθό ότι δεν θα μείνει στο 2%. Θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες, με στόχο να καταλήξουμε στο πρώτο εξάμηνο του 2022 στον νέο κατώτατο μισθό”, σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης, διευκρινίζοντας ότι επιδίωξη είναι οι διαδικασίες να ξεκινήσουν μέσα στον Ιανουάριο”.

Τόνισε, μάλιστα, ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος, ο οποίος προβλέπει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, με τα επιστημονικά ινστιτούτα, με το ΚΕΠΕ, με την ΤτΕ, με την ανεξάρτητη αρχή εμπειρογνωμόνων. Ωστόσο, όπως επανέλαβε, η διαδικασία θα ξεκινήσει όσο πιο νωρίς γίνεται.

Σύμφωνα με αυτή, οι αποφάσεις της κυβέρνησης θα πρέπει να ληφθούν έως τα τέλη του ερχόμενου Ιουλίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Capital.gr, οι αποφάσεις θα ληφθούν πολύ νωρίτερα, έτσι ώστε η αύξηση του κατώτατου να ισχύσει το αργότερα από την 1η Ιουνίου 2022. Όσον αφορά το ποσοστό της αύξησης, αυτή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα κυμαίνεται γύρω στο 5% -5,5% έτσι ώστε να φτάσει τα 700 ευρώ μικτά (από τα 663 ευρώ).

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + sixteen =