αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτα μεταχειρισμένα Rolex κάνουν μπίζνες πολλοί millennials και GenZ- Έχει εκτοξευτεί η αξία τους

Στα μεταχειρισμένα Rolex κάνουν μπίζνες πολλοί millennials και GenZ- Έχει εκτοξευτεί η αξία τους

Κατά 20% ετησίως, κατά μέσο όρο, αυξήθηκαν οι τιμές των μεταχειρισμένων ρολογιών Rolex, Patek Philippe και Audemars Piguet από τα μέσα του 2018, όπως μεταδίδει το Bloomberg. Μάλιστα, αυτή η άνοδος στις τιμές τους τα ανέδειξε σε μια επένδυση που δίνει αποδόσεις καλύτερες από εκείνες του αμερικανικού χρηματιστηριακού δείκτη S&P 500.

Συγκεκριμένα, ο S&P 500 δίνει κατά μέσο όρο ετήσιες αποδόσεις 8% από τον Αύγουστο του 2018 έως τον Ιανουάριο του 2023, ενώ ένα καλάθι μεταχειρισμένων ρολογιών από κορυφαίες ελβετικές μάρκες εμφάνισε υπερδιπλάσια άνοδο τιμών, σύμφωνα με έκθεση της Boston Consulting Group της WatchBox, ενός dealer της δευτερογενούς αγοράς.

Οι υπερ-αποδόσεις αυτές καταγράφονται παρότι οι τιμές ορισμένων μεταχειρισμένων μοντέλων, όπως των Daytona της Rolex, Nautilus της Patek Philippe και Royal Oaks της Audemars Piguet, μειώθηκαν έως και κατά το ένα τρίτο από τότε που η αγορά έπιασε «κορυφή», το πρώτο τρίμηνο του 2022, σημειώνει το Bloomberg.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα πολυτελή ρολόγια μπορούν να αποτελέσουν μία εναλλακτική επένδυση έναντι των μετοχών, των ομολόγων, των έργων τέχνης ή των συλλεκτικών κρασιών.

Ωστόσο, σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου, οι μετοχές υπερ-αποδίδουν έναντι της αγοράς των πολυτελών ρολογιών. Από το 2012 έως το 2023, ο S&P 500 εμφανίζει ετήσιο ρυθμό αύξησης 12%, ενώ τα ρολόγια 7%.

Το ράλι των τιμών στη δευτερογενή αγορά για τα ακριβά ρολόγια επιταχύνθηκε απότομα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς οι millennials και οι GenZ, κολλημένοι στο σπίτι και με λίγες διεξόδους για να ξοδέψουν τα χρήματά τους, ανακάλυψαν ένα νέο, ακριβό χόμπι. Πολλοί άρχισαν να συλλέγουν ελβετικά ρολόγια. Στην ίδια περίοδο φάνηκε, επίσης, ότι τα σκαμπανεβάσματα στις τιμές των κρυπτονομισμάτων επηρεάζουν πλέον και τις τιμές των μεταχειρισμένων ρολογιών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seven − one =