αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣταϊκούρας: Επιπλέον 100 κλάδοι (ΚΑΔ) θα λάβουν μέτρα στήριξης

Σταϊκούρας: Επιπλέον 100 κλάδοι (ΚΑΔ) θα λάβουν μέτρα στήριξης

Μπορεί να έχει κυκλοφορήσει η πρώτη λίστα των κωδικών δραστηριότητας (ΚΑΔ) που εντάσσονται στα μέτρα στήριξης που λαμβάνει η Κυβέρνηση, φαίνεται πάντως πως αυτή η λίστα θα διευρυνθεί άμεσα. Όπως προανήγγειλε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, η λίστα θα διευρυνθεί κατά 100 ΚΑΔ εντός της εβδομάδας, ούτως ώστε τα μέτρα στήριξης να καλύπτουν πλέον 1,8 εκατ. αντί για 1,4 εκατ. επιχειρήσεις, πολίτες και ελεύθερους επαγγελματίες .

Προανήγγειλε νέα διεύρυνση -πολύ μεγαλύτερη- με βάση την εικόνα της οικονομίας όπως διαμορφώνεται το μήνα Απρίλιο. Και τούτο καθώς η εν λόγω εικόνα, όπως εξήγησε, ο ΥΠΟΙΚ  είναι πολύ χειρότερη.

Όπως είπε ο ίδιος “η οικονομία έπεται των ορθών αποφάσεων που παίρνει η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να διαφυλάξει τη δημόσια υγεία”.

“Άρα, κάθε φορά ακολουθούμε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης οι οποίες όσο πιο δραματικές είναι στη μετακίνηση προϊόντων και προσώπων, τόσο μεγαλύτερο το κόστος για την οικονομία”, επισήμανε.

Εξήγησε πως οι ΚΑΔ που τώρα εξαιρούνται συνδέονται με την κατάσταση της αγοράς τον μήνα Μάρτιο. “Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με τα δεδομένα Μαρτίου. Ξέρουμε ότι πλέον τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά. Σας λέω από τώρα ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι πολύ διαφορετική. Θα είναι πιο δύσκολη. Γιατί προφανώς το μήνα Μάρτιο ένα κομμάτι επιχειρήσεων λειτουργούσε ικανοποιητικά τις πρώτες 15 μέρες και απογοητευτικά το δεύτερο δεκαπενθήμερο” είπε ο ΥΠΟΙΚ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 8 =