αρχικηVIRAL«Σταμάτα τις δικαιολογίες»: 6 συνήθειες που πρέπει να αφήσεις πίσω αν θες να είσαι πιο ευτυχισμένος

«Σταμάτα τις δικαιολογίες»: 6 συνήθειες που πρέπει να αφήσεις πίσω αν θες να είσαι πιο ευτυχισμένος

Σε προηγούμενο άρθρο γράφαμε για την έρευνα 85 ετών που έκανε το Harvard και αποκαλύπτει το Νο1 πράγμα που μας κάνει ευτυχισμένους στη ζωή.

Πέρα από αυτό όμως, υπάρχουν μικρές κινήσεις που μπορείς να κάνεις στην καθημερινότητα σου και να σε ωφελήσουν. Είναι σημαντικό να κόψουμε τις συνήθειες που μας κρατούν πίσω, και να απελευθερωθούμε από όλα αυτά υιοθετώντας κάποιες πολύ σημαντικές αλλαγές.

Εδώ είναι λοιπόν 6 συνήθειες που πρέπει να αφήσεις πίσω αν θες να είσαι πιο ευτυχισμένος.

1. Σταματήστε να επιμένετε ότι έχετε πάντα δίκιο

Οι περισσότεροι από εμάς δεν μπορούν να ανεχθούν την ιδέα ότι κάνουν κάπου λάθος. Θεωρούν ότι αυτό που υποστηρίζουν είναι πάντα το σωστό ακόμη και με κίνδυνο να τελειώσουν κάποια μεγάλη σχέση ή να προκαλέσουν πίεση και πόνο στους άλλους. Απλά δεν αξίζει τον κόπο. Κάθε φορά που μπαίνετε σε μια διαμάχη για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο, αναρωτηθείτε μέσα σας: «θα προτιμούσα να είμαι αυτός που λέει το σωστό ή θα προτιμούσα να είμαι αυτός που λέει κάτι που δεν πληγώνει τον άλλον;» Τι σημασία έχει να επιμείνετε σε κάτι που μπορεί και να μην έχει καμία σημασία; Είναι ο εγωισμός σας πραγματικά τόσο μεγάλος;

2. Σταματήστε να θέλετε να τα έχετε όλα υπό τον έλεγχό σας

Να είστε πρόθυμοι να εγκαταλείψετε την ανάγκη σας να ελέγχετε πάντα ότι συμβαίνει σε σας και στους γύρω σας – καταστάσεις, γεγονότα, άνθρωποι αγαπημένοι, συνεργάτες ή απλά αγνώστους που συναντάτε στον δρόμο. Απλά επιτρέψτε τους να είναι αυτοί που είναι. Αφήστε τα πάντα και τον καθένα να ζουν όπως αυτοί θέλουν και θα δείτε πόσο όμορφα θα αισθανθείτε στο τέλος.

3. Σταματήστε να κατηγορείτε συνέχεια τους άλλους

Αφήστε πίσω σας την ανάγκη να κατηγορείτε τους άλλους για ό, τι πρόβλημα έχετε ή δεν έχετε, για ό, τι αισθάνεστε ή δεν αισθάνεστε. Σταματήστε να διώχνετε τις δυνάμεις σας μακριά και αρχίστε να παίρνετε την ευθύνη για τη ζωή σας.

4. Κόψτε τις δικαιολογίες

Βάλτε τις σε ένα κουτί, κλείστε το και πείτε τους ότι απολύονται. Δεν τις χρειάζεστε πλέον. Πολλές φορές περιορίζουμε τον εαυτό μας λόγω των πολλών δικαιολογιών που χρησιμοποιούμε. Αντί να μεγαλώνουμε βελτιώνοντας τους εαυτούς μας και τις ζωές μας, έχουμε κολλήσει λέγοντας ψέματα στους εαυτούς μας και στους γύρω μας.

5. Αφήστε πίσω το παρελθόν

Είναι δύσκολο. Ειδικά όταν το παρελθόν μοιάζει τόσο πολύ καλύτερο από ότι το παρόν και το μέλλον μοιάζει τόσο τρομακτικό. Αλλά θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι η παρούσα στιγμή είναι το μόνο που έχετε και όλα όσα θα έχετε ποτέ. Το παρελθόν σας που τώρα λαχταράτε, το αγνοούσατε όταν ήταν παρόν. Σταματήστε να αυταπατάτε τον εαυτό σας. Να είστε παρόντες σε ό, τι κάνετε και να απολαμβάνετε τη ζωή σας. Στο κάτω κάτω η ζωή είναι ένα ταξίδι, όχι ένας προορισμός. Να έχετε ένα σαφές όραμα για το μέλλον, να προετοιμάσετε τον εαυτό σας, αλλά πάντα να ζείτε το τώρα.

6. Σταματήστε να ζείτε τη ζωή σας σύμφωνα με τις προσδοκίες των άλλων

Πάρα πολλοί άνθρωποι ζουν μια ζωή όχι δική τους αλλά αυτή που οι άλλοι επέλεξαν για αυτούς. Οι άλλοι διάλεξαν τι επάγγελμα θα ακολουθήσουν, τι σπουδές θα κάνουν, ποιοι φίλοι τους ταιριάζουν. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν χάσει τον έλεγχο της ζωής τους. Έχουν ξεχάσει τι τους κάνει χαρούμενους, τι θέλουν πραγματικά και τι χρειάζονται. Στο τέλος ξεχνούν τον ίδιο τους τον εαυτό. Έχετε μια ζωή – είναι το αναφαίρετο δικαίωμα σας – θα πρέπει να τη ζήσετε όπως εσείς επιθυμείτε. Μην αφήσετε τις απόψεις των άλλων να σας αποσπάσουν την προσοχή από την πορεία σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − 2 =