αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣταμάτα να ξοδεύεις την ενέργεια και την σκέψη σου σε αυτές τις 4 συνηθισμένες παγίδες

Σταμάτα να ξοδεύεις την ενέργεια και την σκέψη σου σε αυτές τις 4 συνηθισμένες παγίδες

Πολλά πράγματα μπορεί να συμβαίνουν μέσα στην γρήγορη καθημερινότητα σου. Αλλά εδώ είναι ένα σημαντικό Point: Αν θες να βγεις νικητής στον δικό σου «μαραθώνιο» πρέπει να προσέχεις που ξοδεύεις την ενέργεια και την σκέψη σου.

Δεν είναι παράξενο σε έναν κόσμο που όλα τρέχουν πολύ γρήγορα και αλληλεπιδράς με πολλούς ανθρώπους, να χάσεις την εστίαση σου. Και να αναλώνεσαι σε πράγματα που δεν έχουν κομβική σημασία.

Τώρα λοιπόν θα δεις 4 συνηθισμένες παγίδες στις οποίες δεν πρέπει να ξοδεύεις την ενέργεια και την σκέψη σου. Εστίασε στα σημαντικά.

1# Λες ναι σε όλα. Ζούμε σε μια εποχή κατά την οποία… βομβαρδιζόμαστε από αιτήματα. Στα meetings, στα social media, στο τηλέφωνο. Όλοι ζητούν κάτι. Μην πέσεις στην παγίδα να λες ναι σε όλα. Όπως έλεγε και ο Steve Jobs, η επιτυχία έρχεται μέσα από τα «όχι». Τα «όχι» σου δίνουν το περιθώριο να μην κάνεις πράγματα που δεν θες, ενώ παράλληλα σου ανοίγουν χώρο για να εστιάσεις στα σημαντικά. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα ταυτόχρονα. Μόνο αν πεις κάποια «όχι» θα μπορέσεις να επικεντρωθείς εκεί που πρέπει, θα είσαι αποτελεσματικός και θα έχεις περισσότερες πιθανότητες να φτάσεις σε μια μεγάλη επιτυχία.

2# Κάνεις παρέα με άτομα που δεν θέλουν να αναπτυχθούν. Οι άνθρωποι που έχουμε γύρω μας, μας επηρεάζουν. Είτε θετικά, είτε αρνητικά. Όπως έχει πει ο business γκουρού, Tim Ferriss, «είμαστε ο μέσος όρος των 5 ατόμων με τα οποία κάνουμε περισσότερο παρέα». Φρόντισε λοιπόν να έχεις κοντά σου ανθρώπου που έχουν ήδη φτάσει εκεί που θες να πας ή έχουν παρόμοιες φιλοδοξίες με εσένα. Θα σου δώσουν την απαραίτητη ώθηση προς τα εμπρός. Και σίγουρα μπορείς να κάνεις μερικές ενδιαφέρουσες συζητήσεις μαζί τους. Δες επίσης γιατί οι πετυχημένοι άνθρωποι απομακρύνονται από τους losers φίλους τους.

3# Πιστεύεις ότι πάντα έχεις δίκιο. Και κάπως έτσι χάνουμε το δίκιο μας, ακόμη κι αν έχουμε. Σε μια διαφωνία, η «τέχνη του να έχεις πάντα δίκιο» δεν βγαίνει σχεδόν ποτέ κερδισμένη. Το κλειδί σε μια συζήτηση που διαφωνούμε είναι η κατανόηση και κυρίως το να ακούμε τι έχουν να πουν και οι άλλοι. Εάν υποστηρίζουμε ότι έχουμε πάντα δίκιο, μάλλον κανείς δεν θα μας πάρει σοβαρά.

4# Δες δρας αν… δεν είσαι σίγουρος πως θα πετύχεις. Όλοι μας έχουμε φοβηθεί την αποτυχία κατά καιρούς. Πώς μπορείτε όμως να δημιουργήσετε κάτι σπουδαίο αν δεν ξεκινήσετε και δεν δώσετε χρόνο στις ιδέες σας να εξελιχθούν; Η συγγραφέας Jodi Picoult συνοψίζει τη σημασία της αποφυγής της τελειομανίας σε μια φράση: «Μπορείτε να επεξεργαστείτε μια κακή σελίδα, αλλά δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε μια κενή σελίδα». Ξεκίνα να δρας λοιπόν. Ακόμα κι αν έρθουν κάποιες αποτυχίες, αυτές μπορούν να λειτουργήσουν ως χρήσιμα μαθήματα για να φτάσεις στον μεγάλο στόχο σου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 2 =