αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣτέλνεις πολλά βιογραφικά; Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος όταν ψάχνεις για δουλειά, λέει η επικεφαλής HR της Microsoft

Στέλνεις πολλά βιογραφικά; Αυτό είναι το μεγαλύτερο λάθος όταν ψάχνεις για δουλειά, λέει η επικεφαλής HR της Microsoft

Υπάρχουν μερικοί απλοί κανόνες που πρέπει να ακολουθήσετε όταν ψάχνετε για δουλειά: Ελέγξτε το βιογραφικό σας για λάθη, φτιάξτε μια καλή συνοδευτική επιστολή, και φροντίστε να είστε στην ώρα σας σε όλες τις συνεντεύξεις. Αυτά είναι μερικά βασικά points.

Υπάρχουν όμως και ορισμένα λάθη που μοιάζουν… αθώα, αλλά μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Η Lauren Gardner, επικεφαλής HR στη Microsoft, κατανοεί πολύ καλά αυτά τα λάθη. Έχει αξιολογήσει χιλιάδες υποψηφίους εργασίας στα 31 χρόνια που εργάζεται για τον τεχνολογικό γίγαντα και λέει στο CNBC ότι όσοι αναζητούν εργασία τείνουν να κάνουν ένα σημαντικό λάθος κατά την αναζήτησή τους.

Σύμφωνα με την Gardner, το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας υποψήφιος είναι να καταφύγει στην αποστολή… άπειρων βιογραφικών. «Θα στείλουν χίλια βιογραφικά και ελπίζουν ότι ένα θα έχει επιτυχία», εξηγεί. «Δεν θα συνιστούσα να κάνετε μόνο μία ή δύο αιτήσεις, αλλά όταν κάνετε πάρα πολλές, οι άνθρωποι θα αρχίσουν να αναρωτιούνται σχετικά με αυτό που είστε πραγματικά παθιασμένοι», τονίζει.

Αντίθετα, η Gardner συνιστά να είστε στοχευμένοι στην αναζήτηση εργασίας σας, ξεκινώντας με μια λίστα 10-15 εταιρειών που σας ενδιαφέρουν και επεκτείνοντας την αναζήτησή σας εάν δεν βλέπετε αποτελέσματα.

Είναι επίσης σημαντικό να είστε συνοπτικοί και να κάνετε το βιογραφικό σας να χωρά σε μία σελίδα. «Οι άνθρωποι συχνά παρέχουν πολύ μεγάλα βιογραφικά, αλλά κανείς δεν έχει χρόνο να εξετάσει όλες αυτές τις πληροφορίες», λέει η Gardner.

Σκεφτείτε το έτσι: Αν είχατε την προσοχή κάποιου για 30 δευτερόλεπτα, τι θα θέλατε να μάθει για εσάς;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιογραφικό του CEO της Uber χωρά σε μόλις 1 σελίδα. Και μπορείς να «αντιγράψεις» το ίδιο μοντέλο (Εικόνα)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − three =