αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Σπίτι μου»: Πάνω από 14.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα που δίνει φθηνά στεγαστικά δάνεια σε νέους

«Σπίτι μου»: Πάνω από 14.000 αιτήσεις για το πρόγραμμα που δίνει φθηνά στεγαστικά δάνεια σε νέους

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» και την χορήγηση άτοκων ή χαμηλότοκων δανείων, με επιτόκιο που αντιστοιχεί στο ένα τέταρτο του κανονικού επιτοκίου της αγοράς, για την απόκτηση πρώτης κατοικίας, καθώς ήδη, οι αιτήσεις άγγιξαν τις 14.000, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Euro2day.gr.

Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος που «τρέχει» η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ, όμως η ήδη πολύ μεγάλη συμμετοχή, εφόσον οδηγήσει στην σύναψη δανειακής σύμβασης, αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, όπως έχει δηλώσει ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, η επιχορήγηση να διπλασιαστεί φθάνοντας το 1 δισ. ευρώ.

Ήδη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΔΥΠΑ έχουν προεγκριθεί από τις τράπεζες τουλάχιστον 600 από τις 14.000 αιτήσεις, ενώ υπάρχουν και 50 περιπτώσεις που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα, καθώς οι ενδιαφερόμενοι έχουν υποβάλλει στην τράπεζα και τα απαιτούμενα έγγραφα για συγκεκριμένο ακίνητο. Αυτό άλλωστε, δηλαδή η εξεύρεση του κατάλληλου ακινήτου, είναι και το πλέον σημαντικό βήμα για την έγκριση, υπό την προϋπόθεση ότι οι υποψήφιοι δανειολήπτες πληρούν τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, ήτοι είναι νέοι, ηλικίας έως 39 ετών, έχουν εισόδημα πάνω από 10.000 και έως 16.000 ευρώ και δεν διαθέτουν δικό τους σπίτι.

Αυτό βέβαια που καθιστά άκρως ελκυστικό το πρόγραμμα είναι το ιδιαίτερα χαμηλό επιτόκιο, αφού είναι το 1/4 αυτού της αγοράς και 0% για τρίτεκνους και πολύτεκνους αφού το 75% του δανείου που χορηγείται από την ΔΥΠΑ δεν θα έχει επιτόκιο και μόνο το 25% θα δοθεί, με βάση τους όρους που έχουν καθορίσει οι συμμετέχουσες τράπεζες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

13 − seven =