αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣπίτια μόνο για κροίσους… στην Αθηναϊκή Ριβιέρα- Η μεγάλη ζήτηση και οι τιμές που αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο

Σπίτια μόνο για κροίσους… στην Αθηναϊκή Ριβιέρα- Η μεγάλη ζήτηση και οι τιμές που αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο

Η ολοένα και ισχυρότερη ζήτηση για πολυτελείς κατοικίες στην Αττική από φυσικά πρόσωπα με ιδιαίτερη οικονομική ισχύ και η περιορισμένη προσφορά τέτοιου στοκ ακινήτων, ακόμα κι αν συνυπολογιστούν project που βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά θα χρειαστούν χρόνο για να μπουν στην αγορά, έχει αρχίσει να διαμορφώνει τιμές άνω των 20.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Επιπλέον, η ζήτηση αυτή προκαλεί αυτοτροφοδοτούμενη αύξηση καθώς επενδυτικά κεφάλαια τοποθετούνται σε τέτοια ακίνητα με στόχο να τα μεταπωλήσουν, όπως σημειώνει η Καθημερινή.

Με τον αριθμό των υπό ανάπτυξη τέτοιων διαμερισμάτων και κατοικιών να είναι αυτή τη στιγμή πεπερασμένος, και να προσδιορίζεται ουσιαστικά από τα projects στο Hilton, το Ελληνικό και μία – δύο ακόμα μεγάλες αναπτύξεις, κτηματομεσιτικές πηγές εκτιμούν πως η αγορά θα δει ακόμα υψηλότερες τιμές στα επόμενα χρόνια.

Ειδικά, καθώς η Αθήνα παραμένει φθηνή συγκριτικά με άλλες πόλεις που γνωρίζουν υψηλή ζήτηση για πολυτελή διαμερίσματα. Η συζήτηση αφορά βεβαίως προνομιακά ακίνητα ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής αξίας, είτε ιστορικής είτε τρέχουσας, σε πολύ καλές περιοχές. Σημειώνεται όμως ότι η ζήτηση έχει πλέον διαχυθεί από την Αττική Ριβιέρα και στο κέντρο της πρωτεύουσας. Της μοναδικής ευρωπαϊκής πρωτεύουσας με άμεση πρόσβαση στη θάλασσα και πλούσια ιστορία με μοναδικά αρχαιολογικά και άλλα αξιοθέατα παγκόσμιας εμβέλειας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − seven =