αρχικηVIRALΣουηδία: Η χώρα που δεν έκανε ποτέ lockdown και έχει λιγότερους Covid νεκρούς από την Ελλάδα

Σουηδία: Η χώρα που δεν έκανε ποτέ lockdown και έχει λιγότερους Covid νεκρούς από την Ελλάδα

Κάποιοι ίσως το είδατε στα διεθνή πρακτορεία. Την είδηση ότι στη Σουηδία ο απολογισμός των νεκρών από κορονοϊό ξεπέρασε την Πέμπτη (26/10) τους 15.000 από την αρχή της πανδημίας.

Πρόκειται για την χώρα που επικρίθηκε όσο καμία άλλη παγκοσμίως για την επιλογή της να συνεχίσει την κανονικότητά της, με μερικούς μόνο απαραίτητους περιορισμούς, χωρίς να πάει ποτέ σε lockdown όπως έκανε όλος ο υπόλοιπος πλανήτης.

Όπως σημειώνει σε άρθρο της η Huffinngton Post Geece, οι αρχές της χώρας κατηγορήθηκαν για παράτολμη τακτική, ανευθυνότητα και ολιγωρία απέναντι σε μια τόσο φονική πανδημία.

Είκοσι μήνες αργότερα, αναπόφευκτα συγκρίνει κανείς την επίδοση τη Σουηδίας με την αντίστοιχη της χώρας μας, η οποία τους πρώτους περίπου δύο μήνες οδηγήθηκε σε πολύ σκληρό lockdown και έκτοτε είχε επιδοθεί σε ένα ατελείωτο άνοιξε-κλείσε.

Στη Σουηδία των 10,35 εκατ. κατοίκων έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα 1.168.000 κρούσματα με περίπου 15.000 θανάτους.

Στην Ελλάδα των 10,7 εκατ. κατοίκων τα κρούσματα ανέρχονται μέχρι στιγμής (25/10) σε 720.295 και οι θάνατοι είναι περισσότεροι – δηλαδή 15.682.

Όπως υπογραμμίζει η Huffington Post πάντως, στη σκανδιναβική χώρα το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων άνω των 16 ετών ξεπερνά το 80% ενώ στην Ελλάδα το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 60%.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =