αρχικηVIRALΣνόουντεν: Αυτό είναι το δωρεάν application που προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα

Σνόουντεν: Αυτό είναι το δωρεάν application που προστατεύει τα προσωπικά σου δεδομένα

Σε αντίθεση με τις μισές σχεδόν ΗΠΑ αλλά και πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο, ο Έντουαρντ Σνόουντεν δεν εμφανίστηκε και τόσο ανήσυχος σχετικά με την νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές εκλογές.

Μιλώντας από την Μόσχα, σε μια συζήτηση μέσω StartPage, από άγνωστη τοποθεσία στη Ρωσία όπου διαμένει από το 2013, ο πρώην τεχνικός της CIA και της NSA, είπε πως όσοι ανησυχούν για την ιδιωτικότητά τους δεν θα έπρεπε να ανησυχούν και τόσο πολύ για τον Τραμπ και πως η αλλαγή είναι στο χέρι τους. Σε μια ανέλπιστα αισιόδοξη ομιλία, αυτό που τόνισε ήταν πως ο κόσμος θα πρέπει να εστιάσει στην προστασία του από την κατασκοπεία και τις μεθόδους κρατικής παρακολούθησης και πως αυτό είναι κάτι απολύτως εφικτό.

«Παρόλο που με νοιάζει τι θα μου συμβεί…το θέμα δεν είμαι εγώ, είναι όλοι μας» είπε ο Σνόουντεν. Στη συνέχεια σχολίασε πως ο Μπαράκ Ομπάμα είχε πει ότι θα σταματήσει την μαζική παρακολούθηση, τα βασανιστήρια, τους εξωδικαστικούς θανάτους, αλλά τελικά απέτυχε. «Όλοι μας εναποθέσαμε πολλές ελπίδες πάνω του λόγω αυτού» σημείωσε. «Αλλά δυστυχώς, με το που ανέλαβε καθήκοντα δεν τήρησε ακριβώς τις υποσχέσεις τους» συνέχισε.

«Οπότε είναι ανόητο να πιστεύεις ή να φοβάσαι τόσο πολύ έναν νέο ηγέτη», σχολίασε ο Σνόουντεν. «Είναι απλώς ένας Πρόεδρος» πρόσθεσε, αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι πολιτικοί κάνουν εκείνο που νομίζουν πως θα τους εξασφαλίσει υποστήριξη… στην τελική αν θέλουμε να δούμε κάποια αλλαγή, πρέπει μόνοι μας να την πιέσουμε» συμπλήρωσε για να καταλήξει: «Δεν θα έπρεπε να φοβόμαστε έναν Ντόναλντ Τραμπ, πρέπει [τον κόσμο] να τον οικοδομήσουμε μόνοι μας».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τη δυνατότητα του Τραμπ να κάνει κατάχρηση της δύναμής του στην NSA, ο Σνόουντεν είπε πως πρέπει να εστιάσουμε στο να προστατευτούν οι πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο, όχι μόνο οι Αμερικανοί. «Το ζήτημα του προσωπικού απορρήτου δεν είναι πρόβλημα μίας μεμονωμένης εκλογικής διαδικασίας, ενός προέδρου ή μίας κυβέρνησης. Οι απειλές υπερβαίνουν τα σύνορα» απάντησε ο ίδιος, αναφέροντας ως παράδειγμα τον πρόσφατο νόμο που πέρασε η Ρωσία, με τον οποίο υποχρεώνει τους παρόχους διαδικτυακών συνδέσεων να καταγράφουν στοιχεία για τις δραστηριότητες των πελατών τους και να τα παραδίδουν στις κρατικές υπηρεσίες αν τους ζητηθεί.

Όσον αφορά στα εργαλεία που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάποιος προκειμένου να προστατεύσει τα προσωπικά του δεδομένα, συνέστησε το Signal, μια εφαρμογή για Android και iOS, που μπορεί να κατεβάσει οποιοσδήποτε δωρεάν και η οποία αποκρυπτογραφεί όλα τα μηνύματα και τις κλήσεις.

Πηγή: LIFO

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

8 + seven =