αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣκαρμούτσος: «Είναι λάθος να ανοίξουμε για 10 μέρες και να κλείσουμε ξανά» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σκαρμούτσος: «Είναι λάθος να ανοίξουμε για 10 μέρες και να κλείσουμε ξανά» (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του OPEN βρέθηκε ο γνωστός σεφ, Δημήτρης Σκαρμούτσος, με θέμα συζήτησης την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η εστίαση. Παραθέτοντας την άποψη του, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ νωρίς αυτή τη στιγμή, με τα κρούσματα και τους θανάτους έτσι όπως είναι, να μιλάμε για άνοιγμα τουλάχιστον της εστίασης. Είναι προσωπική υπόθεση του καθενός να τηρήσει τα μέτρα και αυτό για να μπορέσουμε να ανοίξουμε “καθαρά”. Άποψή μου είναι ότι θα ήταν μεγάλο λάθος να ανοίξουμε για δέκα μέρες και μετά να ξανακλείσουμε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Αρα θεωρώ οτι είναι πολύ σημαντικό να ανοίξουμε όταν πρέπει».

Στην ίδια τηλεοπτική συζήτηση ήταν και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: «Κανένας δεν θέλει περισσότερο από εμένα να βγει και να ανακοινώσει ότι αύριο ανοίγουμε. Όμως δυστυχώς η ανθρωπότητα εδώ περνά μια κρίση, που πρέπει να την διαχειριστούμε με υπευθυνότητα». Παράλληλα ο υπουργός τόνισε: «Αν έχουμε ένα πρόωρο άνοιγμα της εστιάσεως εν μέσω κάποιου πανικού για την οικονομία που είναι λογικός, και μετά έχεις ξαφνικά κάποιες χιλιάδες κρούσματα και αναγκαστείς να έχεις ένα lockdown άλλους δύο μήνες, η ζημιά θα είναι αναπόφευκτα μεγάλη και θα έχεις χάσει και ανθρώπινες ζωές. Άρα θα πρέπει να πάμε ακολουθώντας τις γνώμες των ειδικών και ακολουθώντας τα πραγματικά δεδομένα».

Στη συνέχεια της συζήτησης ο Δ. Σκαρμούτσος είπε ανάμεσα σε άλλα: «Θεωρώ ότι για πρώτη φορά η κυβέρνηση αναγνώρισε τη δύναμη που έχει ο κλάδος μας. Είναι σημαντικό αυτό. Με τα μέτρα που έβγαλε προσπάθησε να μας στηρίξει κάπως. Όχι 100%. Το σημαντικό πλέον για μας είναι να δούμε την επόμενη ημέρα. Μέχρι τώρα αντέχουμε».

Παράλληλα, ο σεφ εξέφρασε την άποψη ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι μεγάλες επιχειρήσεις εστίασης και όχι οι μικρότερες. Επιχειρήσεις, δηλαδή, που είχαν κάνει μεγαλύτερα ανοίγματα, όπως είπε ο ίδιος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρετζίκης προς Α. Γεωργιάδη: «Η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι δάνειο. Είναι λεφτά που θα δώσουμε όλοι πίσω» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × 1 =