αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣκέφτεσαι να αλλάξεις καριέρα μετά τα 40 σου; Εδώ είναι 5 points που θα σε βοηθήσουν

Σκέφτεσαι να αλλάξεις καριέρα μετά τα 40 σου; Εδώ είναι 5 points που θα σε βοηθήσουν

Ποτέ δεν είναι αργά να αλλάξεις καριέρα. Και δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί μεγάλοι επιχειρηματίες έκαναν το pivot τους αρκετά μετά τα 20s τους. Αρκεί το κάνεις το μεγάλο βήμα- το οποίο σίγουρα μοιάζει δύσκολο όταν το σκέφτεσαι.

To It’s Possible παραθέτει 5 τρόπους για να αλλάξεις καριέρα μετά τα 40 σου, και να πας προς το επαγγελματικό μονοπάτι που θες.

1# Η επιχειρηματικότητα είναι μια επιλογή. Ναι, μπορείς να φύγεις από μια εταιρία, να αλλάξεις ειδικότητα και να πας πάλι ως υπάλληλος κάπου αλλού. Αλλά υπάρχει και μια άλλη επιλογή: Να γίνεις επιχειρηματίας ή freelancer και να ξεκινήσεις κάτι δικό σου. Μην ξεχνάς ότι έχουμε δει ανθρώπους να ξεκινούν projects σε λίγο μεγαλύτερη ηλικία και να φτάνουν στην επιτυχία.

2# Η εμπειρία σου μετράει. Δεν έχει σημασία μόνο το τι νέο πρέπει να μάθεις, για να κάνεις την νέα καριέρα που θες. Πρώτα πρέπει να εστιάσεις στην εμπειρία και τα skills που ήδη έχεις. Και πάνω εκεί να «χτίσεις». Μην ξεχνάς ότι είσαι τόσα χρόνια επαγγελματίας- και αυτό παίζει ρόλο.

3# Νέα skills και γνώσεις. Ναι, είναι και οι νέες γνώσεις απαραίτητες. Αν πας σε ένα εντελώς νέο πεδίο, θα χρειαστεί να μάθεις καινούργια πράγματα. Είναι μια πιο ρισκαδόρικη επιλογή- ειδικά για κάποιον που δεν είναι 20 χρονών. Αλλά μπορείς να τα καταφέρεις.

4# Χρησιμοποίησε τις υπάρχουσες επαφές σου. Το ότι αλλάζεις καριέρα, δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζεις κανέναν άνθρωπο εκεί που θες να κινηθείς. Δες τις επαφές που ήδη έχεις. Σίγουρα κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους μπορούν να σε βοηθήσουν.

5# Η απόκτηση πτυχίου δεν σου εξασφαλίζει μια δουλειά. Αρκετοί άνθρωποι που θέλουν να αλλάξουν καριέρα, σκέφτονται την απόκτηση ενός πτυχίου κατευθείαν. Αυτός είναι ένας χρονοβόρος και συχνά ακριβός δρόμος. Δεν είναι απαραίτητα λάθος. Αρκεί να ξέρεις γιατί ακριβώς το κάνεις. Για παράδειγμα, σε κάποιο επάγγελμα μπορεί να είναι αναγκαστικό το πτυχίο. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορείς να στραφείς σε κάποια σεμινάρια ή online μαθήματα, για να πάρεις τις γνώσεις που θες.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 − six =