αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣε χώρα του Ευρωπαϊκού νότου ανοίγει κέντρο τεχνολογίας η Google. Αλλά δεν είναι η Ελλάδα

Σε χώρα του Ευρωπαϊκού νότου ανοίγει κέντρο τεχνολογίας η Google. Αλλά δεν είναι η Ελλάδα

Ένα νέο μεγάλο τεχνολογικό κέντρο για τις περιοχές της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής με έδρα τη Λισαβόνα αναμένεται να ανοίξει σύντομα η Google, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα.

Όπως αναφέρθηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας, ο αμερικανικός τεχνολογικός κολοσσός θα δημιουργήσει 500 νέες θέσεις εργασίας που θα αφορούν Πορτογάλους με υψηλό μορφωτικό και τεχνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες για την επένδυση αυτή, η επιλογή της Google είχε να κάνει με την αναγνώριση την εξέλιξης του εκπαιδευτικού συστήματος και της τεχνολογικής προόδου της Πορτογαλίας τα τελευταία χρόνια.

«Έχουμε επενδύσει πολλά στην εκπαίδευση και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, ενώ διαθέτουμε έναν πολύ σημαντικό αριθμό ταλαντούχων μηχανικών», ανέφερε ο Κόστα.

Το κέντρο θα λειτουργήσει στην πόλη Oeiras, στα προάστια της Λισαβόνας, στην οποία ήδη αρκετές τεχνολογικές εταιρείες διατηρούν γραφεία.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Πορτογαλίας, οι συζητήσεις για το τεχνολογικό κέντρο της Google ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια του Web Summit που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πρωτεύουσα της χώρας.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × four =