αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε… υποχρεωτική άδεια εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς- Ζητούν παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας

Σε… υποχρεωτική άδεια εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς- Ζητούν παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας

Την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και της Επιθεώρησης Εργασίας ζητούν οι εργαζόμενοι της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση, συνάδελφοι τους «στη Θεσσαλονίκη προερχόμενοι από το κατάστημα (Βας Γεωργίου- ​​​​ 1864) το οποίο έκλεισε,​​ παραμένουν παρανόμως σε καθεστώς άτυπης διαθεσιμότητας για πάνω από 6 εβδομάδες,​​ την ώρα που σε πολλά καταστήματα μέχρι και ο προγραμματισμός των θερινών αδειών πραγματοποιήθηκε οριακά και πολλές κεντρικές υπηρεσίες στενάζουν υπό το βάρος συσσωρευμένων εκκρεμοτήτων».

Ολόκληρη η ανακοίνωση που έβγαλαν οι Σύλλογοι των εργαζομένων

«Συνάδελφοι μας στη Θεσσαλονίκη προερχόμενοι από το κατάστημα (Βας Γεωργίου- ​​​​ 1864) το οποίο έκλεισε,​​ παραμένουν παρανόμως σε καθεστώς άτυπης διαθεσιμότητας για πάνω από 6 εβδομάδες,​​ την ώρα που σε πολλά καταστήματα μέχρι και ο προγραμματισμός των θερινών αδειών πραγματοποιήθηκε οριακά και πολλές κεντρικές υπηρεσίες στενάζουν υπό το βάρος συσσωρευμένων εκκρεμοτήτων.​​ Γίνεται από όλους κατανοητό ότι οφείλουμε να σταματήσουμε αυτές τις πρακτικές.​​ Σε αντίθετη περίπτωση οποιοσδήποτε από εμάς μπορεί να βρεθεί σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας.

Φαίνεται πως για κάποιους, το αποδοτικότερο μοντέλο λειτουργίας της Τράπεζας είναι η παραμονή των εργαζόμενων στο σπίτι τους, παρότι η ΔΑΔ είχε δεσμευθεί ρητά ότι οι συνάδελφοι θα τοποθετηθούν άμεσα στο Δίκτυo​​ της Θεσσαλονίκης.

Καλούμε την Διοίκηση​​ να τους αναθέσει καθήκοντα​​ χωρίς άλλη χρονοτριβή, δεδομένου ότι:

–η παραμονή τους σε αδράνεια, συνιστά παράνομη στέρηση των εργασιακών τους καθηκόντων που ασκούσαν επί τόσα χρόνια στην υπηρεσία της Τράπεζας

–η αδικαιολόγητη απαξίωσή τους από την Διοίκηση, συνεπάγεται δυσβάσταχτη ψυχολογική πίεση και ανασφάλεια για το μέλλον τους στον οργανισμό

–υφίστανται τόσες ανάγκες στελέχωσης του δικτύου και των κεντρικών υπηρεσιών, που η άρνηση αξιοποίησής τους από την πλευρά της Τράπεζας, συνιστά μια κακόβουλη ενέργεια που δεν στοχεύει μόνο στους ίδιους, αλλά εξυπηρετεί στη διατήρηση ενός γενικευμένου κλίματος ανασφάλειας εξαιτίας του υποτιθέμενου πλεονάζοντος προσωπικού.

Από την πλευρά μας θα ζητήσουμε την παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και της αρμόδιας Επιθεώρησης Εργασίας.

Σε περίπτωση που η Διοίκηση συνεχίζει τις απαράδεκτες και παράνομες πρακτικές θα απαντήσουμε​​ ​​ με κάθε πρόσφορο μέσο και​​ με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η ηχηρή παρέμβαση των Συλλόγων μας που απέτρεψε το άμεσο κλείσιμο δεκάδων καταστημάτων, κυρίως της περιφέρειας, δεν εμπόδισε κάποιους αμετανόητους στη Διοίκηση, να εφαρμόσουν τις γνωστές πρακτικές​​ απαξίωσης​​ των εργαζόμενων. Θεωρούμε ότι σπίτι τους θα έπρεπε να παραμένουν όσοι αδυνατούν να αντιληφθούν ότι οι πρακτικές αυτές απέναντι στους εργαζόμενους σημαίνει απαξίωση της ίδιας της Τράπεζας.

Η άρνηση του νόμιμου δικαιώματος στην άσκηση εργασιακών καθηκόντων, συνιστά εργοδοτική αυθαιρεσία η οποία δεν θα μείνει αναπάντητη.

Οι αντεργατικές πρακτικές σε βάρος των συναδέλφων μας, υπονομεύουν την εργασιακή ομαλότητα και ναρκοθετούν την ανάπτυξη.​​ 

Με  αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Τα Δ.Σ των Συλλόγων Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ – Σ.Ε.Τ.Α.Π – Ε.Σ.Ε.Τ.Π – Σ.Υ.Γ.Τ.Ε – Σ.Υ.Τ.Π (πρ. ΕΤΒΑ)»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =