αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε τι φάση βρίσκονται τα έργα της επέκτασης του Smart Park

Σε τι φάση βρίσκονται τα έργα της επέκτασης του Smart Park

Σε εξέλιξη βρίσκονται τον τελευταίο ένα μήνα οι κατασκευαστικές εργασίες, που υλοποιεί η Άκτωρ, για την επέκταση του εμπορικού κέντρου Smart Park στα Σπάτα. Ο πολυχώρος στην περιοχή Γυαλού των Σπάτων, που έχει αναπτύξει και διαχειρίζεται η Reds, θυγατρική εταιρεία του ομίλου Ελλάκτωρ, επεκτείνεται κατά 15.500 τ.μ., ενώ έχουν, ήδη, υπογραφεί συμβάσεις μίσθωσης, που αντιστοιχούν σε επιφάνεια άνω του 50%, του Smart Park. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 23-25 εκατ. ευρώ αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων χρόνων στον κλάδο των εμπορικών κέντρων.

Η ανάγκη επέκτασης προέκυψε επειδή η μισθωτική πληρότητα του εμπορικού κέντρου των Σπάτων διαμορφώνεται, εδώ και χρόνια, στο 100%, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ικανοποίηση της υφιστάμενης ζήτησης. Η εισηγμένη είχε “δοκιμάσει” τα νερά, με την υλοποίηση μικρών επεκτάσεων: εγκαινίασε το 2017 κατάστημα καφεστίασης με την επωνυμία Flocafe espresso room, όπως και νέες εμπορικές επιφάνειες 1.000 τ.μ. Στο πλαίσιο της μίνι αυτής επέκτασης, νέες εμπορικές αλυσίδες ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στο Smart Park, μεταξύ των οποίων, οι B&F ΑΒΕΕ ενδυμάτων, The athlete’s foot και Intersport.

Η επέκταση κατά 15.500 τ.μ. εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε διάστημα περίπου ενός χρόνου, ενώ η πρώτη φάση του Smart Park, ύψους 58 εκατ. ευρώ και εμπορικής επιφάνειας 36.500 τ.μ. περίπου, ολοκληρώθηκε το 2011.

Τα μεγέθη

Κατά το εννεάμηνο του 2018, το Smart Park παρουσίασε αυξημένες πωλήσεις 27% και άνοδο επισκεψιμότητας σε ποσοστό της τάξης του 15%.

Τα έσοδα µίσθωσης, που ανήλθαν σε 4,4 εκατ. ευρώ, είναι αυξημένα κατά 4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Σύμφωνα με τις δημοσιοποιημένες οικονομικές καταστάσεις για το εννεάμηνο του 2018, η Reds εμφάνισε βελτιωμένα -σε ενοποιημένο επίπεδο- μεγέθη:

-το μικτό αποτέλεσμα από την επενδυτική δραστηριότητα ενισχύθηκε σε περίπου 3 εκατ. ευρώ από 2,8 εκατ. ευρώ-απαιτήσεις

-η λειτουργική κερδοφορία ενισχύθηκε σε 1,1 εκατ. ευρώ από 410,7 χιλ. ευρώ

-τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν σε περίπου 60 χιλ. ευρώ από 910,1 χιλ. ευρώ και

-οι καθαρές ζημιές υποχώρησαν σε 487,5 χιλ. ευρώ από 1,3 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2017.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =