αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε ποιες περιοχές της Ελλάδα χτίζονται τώρα τα περισσότερα σπίτια (Χάρτης)

Σε ποιες περιοχές της Ελλάδα χτίζονται τώρα τα περισσότερα σπίτια (Χάρτης)

Η αύξηση κατά 26,8% έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών δείχνει ότι η ελληνική αγορά ακινήτων αναθερμαίνεται κόντρα στα εμπόδια που βάζει η πανδημία.

Η «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας ξαναπήρε μπροστά ύστερα από δέκα και πλέον χρόνια χειμερίας νάρκης, κάτι που αποτυπώνεται και στον αριθμό έκδοσης νέων οικοδομικών αδειών σε όλη την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά, την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2021 αυξήθηκε κατά 26,8% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος το 2020.

Η μεγαλύτερη ζήτηση εντοπίζεται στο λεκανοπέδιο Αττικής και ειδικότερα στα νότια προάστια, λόγω και της ανάπλασης του Ελληνικού.

Ενδεικτικό της ζήτησης, που υπάρχει για την περιοχή, είναι η μεγάλη προσφορά σε νεόδμητα. Ο μεγαλύτερος αριθμός νεόδμητων ακίνητων κατασκευής μετά το 2018 καταγράφεται στα νότια προάστια (Νέα Σμύρνη, Γλυφάδα, Βούλα, Ηλιούπολη, Άλιμο, Παλαιό Φάληρο, κλπ), τα οποία αποτελούν το 52,61% του συνόλου των νεόδμητων προς πώληση ακινήτων στην Αττική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 1 στα 4 προς πώληση νεόδμητα στα νότια προάστια (25,25%) βρίσκονται στη Γλυφάδα.

Μεγάλη ζήτηση, εκτός από την Αττική, συγκεντρώνουν οι περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, και ακολουθούν κατά σειρά το νότιο Αιγαίο και η Κρήτη.

Δείτε αναλυτικά τον χάρτη των με τις περιοχές – «ατμομηχανή» της κτηματαγοράς από Τα Νέα:

https://www.michanikos.gr/uploads/monthly_2021_12/1132891756_---.jpg.ff58ec5e5a6a61cad2fe335ca3753f3c.jpg

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 + 16 =