αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣε ποιες περιοχές της Ελλάδας έχουν έδρα οι startups (Χάρτης)

Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας έχουν έδρα οι startups (Χάρτης)

Η Αθήνα συγκεντρώνει την μεγάλη πλειοψηφία των Ελληνικών startups, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του Elevate Greece. Ήδη στο Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων έχουν μπει συνολικά 490 επιχειρήσεις, και όπως φαίνεται οι περισσότερες από αυτές επιλέγουν για έδρα τους την πρωτεύουσα.

Όπως ανέφερε ο Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Αρμόδιος για Έρευνα & Καινοτομία, μιλώντας στο StartupNow Forum:

«Η Πολιτεία διαθέτει μέσω της πλατφόρμας μια σαφή και χαρτογραφημένη εικόνα του οικοσυστήματος καινοτομίας και έχει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να σχεδιάζει πολιτικές προσαρμοσμένες στις ειδικότερες ανάγκες του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν:

  • Από τις 490 ελληνικές startups, που είναι εγγεγραμμένες στο εθνικό μητρώο Elevate Greece, το 67% κατοικοεδρεύει στην περιοχή της Αττικής.
  • Στη δεύτερη θέση είναι η Κεντρική Μακεδονία, με ποσοστό 14,5% των νεοσύστατων εταιρειών να έχει έδρα τη συγκεκριμένη περιφέρεια.
  • Ακολουθεί η περιφέρεια της Κρήτης, η οποία φιλοξενεί το 6,4% των startups της χώρας, που είναι εγγεγραμμένες στο Elevate Greece.
  • Ακολουθεί η περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας, που φιλοξενεί το 3,8% των ελληνικών νεοσύστατων εταιρειών της χώρας κι ακολουθούν οι υπόλοιπες περιφέρειες με πολύ χαμηλά ποσοστά.

Οι Βιοεπιστήμες με ποσοστό 14,9% βρίσκονται στην πρώτη θέση των δραστηριοτήτων των ελληνικών startups, και ακολουθούν  ο τουρισμός με 9,81%, το περιβάλλον και η ενέργεια με 8,32%, η αγροδιατροφή  με 7,89%, η ανάλυση δεδομένων με 6,18%, η διαφήμιση και το μάρκετινγκ  με επίσης με 6,18%, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες με 4,69%, η λιανική πώληση με 4,05%, οι κατασκευές και οι μεταφορές με 3,84% και 2,99% αντίστοιχα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × 5 =