αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε ποιες περιοχές της Αττικής θα βρεις τα φθηνότερα ενοίκια και σε ποιες τα ακριβότερα (Λίστα)

Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα βρεις τα φθηνότερα ενοίκια και σε ποιες τα ακριβότερα (Λίστα)

Συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία οι τιμές των ενοικίων ακινήτων κατοικιών στην Αθήνα και τα προάστιά της το 2022 καθώς αρκετοί παράγοντες συνεχίζουν να πιέζουν τις τιμές των κατοικιών προς τα πάνω.

Ένας από τους παράγοντες είναι σαφώς οι πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικιών καθώς ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων στις τουριστικές ζώνες της Ελλάδος και στην Αθήνα, εκμεταλλευόμενοι την αναζωπύρωση της τουριστικής κίνησης στη χώρα μετά την άρση των μέτρων κατά της νόσου Covid-19, περιορίζοντας έτσι τον αριθμό των διαθέσιμων ακινήτων.

Σημαντικός παράγοντας που συμβάλλει επίσης στην άνοδο των ενοικίων είναι σύμφωνα με τα στοιχεία και τους ειδήμονες της αγοράς ακινήτων, η πτώση του ποσοστού της ιδιοκατοίκησης στη χώρα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα υπολογίζεται ότι το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στη χώρα έχει πέσει στο 73% σε σχέση με το 84% στο οποίο βρισκόταν το 2007, κάτι το οποίο μεταφράζεται σε ακόμα περισσότερα άτομα που αναζητούν ακίνητα προς ενοικίαση.

Αυτά σε συνδυασμό με τη μη αύξηση προσφερόμενης κατοικίας τα τελευταία χρόνια στη χώρα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των πρόσφατων περιορισμών της υγειονομικής κρίσης δημιουργούν έναν πιο περιορισμένο αριθμό προσφερόμενης κατοικίας κάτι το οποίο με τη σειρά του οδηγεί τις τιμές πιο ψηλά.

Σε ότι αφορά τις περιοχές που σημείωσαν την μεγαλύτερη αύξηση τιμής ενοικίασης κατοικίας το πρώτο τρίμηνο του 2022 στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών και προαστίων είναι οι Αχαρνές με αύξηση 17,8% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του 2021, η Φιλοθέη με αύξηση 17,7%, το Νέο Ψυχικό με 16.9%, η Νέα Μάκρη με 16,8% και η Αρτέμιδα με αύξηση 16,5%.

Ωστόσο, κάποιες περιοχές σημείωσαν μείωση της τιμής ενοικίασης κατοικίας το πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με πέρυσι. Χαρακτηριστικά στο Κορωπί σημειώθηκε μείωση της τάξεως του -4,3% ενώ στην Αττική σημειώθηκε -3%.

Σε ότι αφορά τις τιμές ενοικίασης κατοικίας σε Αθήνα και προάστια, οι περιοχές που σημείωσαν τις ακριβότερες τιμές ενοικίασης είναι το Ιστορικό Κέντρο με 14,7 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, η Βουλιαγμένη με 14,3 ευρώ ανά τ.μ., το Κολωνάκι – Λυκαβηττός με 13,8% ευρώ ανά τ.μ., το Παλαιό Ψυχικό με 13,6 ευρώ ανά τ.μ., η Φιλοθέη με 13.3 ευρώ ανά τ.μ., το Νέο Ψυχικό με 12,1 ευρώ ανά τ.μ., και το Ελληνικό με 12,1 ευρώ ανά τ.μ.

Ενδεικτικά στο Θησείο, διαμέρισμα 65 τ.μ., τρίτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 11 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Βουλιαγμένη, διαμέρισμα 115 τ.μ., τρίτου ορόφου, τριών υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 13 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Κολωνάκι, διαμέρισμα 69 τ.μ., ισόγειο, ενός υπνοδωματίου, ενοικιάζεται στα 12 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Παλαιό Ψυχικό, διαμέρισμα 220 τ.μ., πρώτου ορόφου, τριών υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 6 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Φιλοθέη, διαμέρισμα 70 τ.μ., τετάρτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου, ενοικιάζεται στα 17 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Νέο Ψυχικό, διαμέρισμα 85 τ.μ., πρώτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 9 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Ελληνικό, διαμέρισμα 75 τ.μ, τετάρτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου, ενοικιάζεται στα 11 ευρώ ανά τ.μ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία των περιοχών με τις πιο οικονομικές επιλογές για ενοικίαση κατοικίας σε Αθήνα και προάστια.

Συγκεκριμένα στο Ίλιον η μέση τιμή ενοικίασης κατοικίας βρίσκεται στα 7,3 ευρώ ανά τ.μ. Στις Αχαρνές η μέση τιμή βρίσκεται στα 6,4 ευρώ ανά τ.μ. Η Πατησίων – Αχαρνών βρίσκεται στα 6,6 ευρώ ανά τ.μ. Η Νίκαια βρίσκεται στα 6,7 ευρώ ανά τ.μ., ενώ η περιοχή Ταμπούρια – Αγία Σοφία βρίσκεται στα 6,7 ευρώ ανά τ.μ.

Ενδεικτικά στο Ίλιον, διαμέρισμα 80 τ.μ., πέμπτου ορόφου, δύο υπνοδωματίων βρίσκεται στα 8 ευρώ ανά τ.μ.

Στις Αχαρνές, διαμέρισμα 125 τ.μ., πρώτου ορόφου, τριών υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 4 ευρώ ανά τ.μ.

Στα Κάτω Πατήσια, διαμέρισμα 42 τ.μ., τρίτου ορόφου, ενός υπνοδωματίου, ενοικιάζεται στα 10 ευρώ ανά τ.μ.

Στη Νίκαια, διαμέρισμα 60 τ.μ., πρώτου ορόφου, τριών υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 8 ευρώ ανά τ.μ.

Στα Ταμπούρια, διαμέρισμα 90 τ.μ., ισόγειο, δύο υπνοδωματίων, ενοικιάζεται στα 6 ευρώ ανά τ.μ.

Πηγή: news247.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − ten =