αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣε ποιες περιοχές θα ανοίξουν τα πρώτα καταστήματα των «Ρωσικών Lidl» στην Ελλάδα

Σε ποιες περιοχές θα ανοίξουν τα πρώτα καταστήματα των «Ρωσικών Lidl» στην Ελλάδα

Την είσοδό της στην ελληνική αγορά προανήγγειλε πριν λίγο καιρό η ρωσική αλυσίδα σούπερ μάρκετ Mere, και μάλιστα σε δυο μέτωπα.

Το πρώτο αφορά την συνεργασία με Έλληνες προμηθευτές και το δεύτερο στην εύρεση κατάλληλων ακινήτων.

Σε ότι αφορά το πρώτο μέτωπο σύμφωνα με το news247.gr, οι κινήσεις γίνονται κυρίως σε νωπά προϊόντα (φρούτα και λαχανικά) καθώς και σε γαλακτοκομικά, τυροκομικά και χυμούς.

Όπως αναφέρουν προμηθευτές οι οποίοι πραγματοποίησαν επαφές με την Mere οι τιμές χονδρικής που προτείνει ο ρώσικος όμιλος είναι ιδιαίτερα χαμηλές με τους περισσότερους να προβληματίζονται από το περιορισμένο περιθώριο κέρδους.

Σε Αθήνα, Τρίπολη, και Λάρισα πιθανόν τα πρώτα Mere

Στον τομέα των ακινήτων οι ίδιες πληροφορίες θέλουν η αλυσίδα να βρίσκεται κοντά ή να έχει υπογράψει για ακίνητα σε Αθήνα, Τρίπολη και Λάρισα. Αν ευσταθούν οι πληροφορίες θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς “σπάει η παράδοση” που θέλει τις περισσότερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ που έρχονται στην Ελλάδα να κάνουν ντεμπούτο από την Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ανά την Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες ακίνητα που να πληρούν τις προδιαγραφές που έχει θέσει η Mere καθώς εξαιτίας της οικονομική κρίσης έχουν πτωχεύσει αρκετές εμπορικές επιχειρήσεις (π.χ. η Alex Pack) που φιλοξενούνταν σε χώρους που πλησιάζουν στα standards που έχει ρώσικη αλυσίδα.

Παράλληλα ελεύθερα ακίνητα έχουν προκύψει και από τις ανακατατάξεις στον χώρο των υπαρχόντων σούπερ μάρκετ.

Υπενθυμίζεται ότι η Mere αναζητά ακίνητα σε πόλεις και οικισμούς άνω των 25.000 κατοίκων, εντός των πόλεων, σε βιομηχανικές ζώνες ή κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους.

Ο καθαρός χώρος πωλήσεων θα πρέπει να είναι μεταξύ 650 και 1.100 τ.μ. και να διαθέτει τουλάχιστον 10 θέσεις στάθμευσης.

Ποια είναι η Mere

H Mere αποτελεί το σήμα της ρωσικής αλυσίδας Svetofor για τις αγορές εκτός Ρωσίας.

Η αλυσίδα Svetofor είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα discount στην Ρωσία, με 1.200 καταστήματα σε όλη την χώρα ενώ έχει επεκταθεί και σε αγορές όπως Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Κίνα κ.α.

Οι επόμενες στόχοι επέκτασης όπως σημειώνει το site της εταιρείας είναι οι Ελλάδα, Πορτογαλία, Γαλλία, ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × 4 =