αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣε ποια φάση είναι η πώληση της Forthnet στον Όμιλο Alter Ego

Σε ποια φάση είναι η πώληση της Forthnet στον Όμιλο Alter Ego

Προχωρά η διαδικασία για την πώληση στην Alter Ego Mass Media, συμφερόντων Β. Μαρινάκη, της έκθεσης (exposures), συμπεριλαμβανομένων μετοχών και μετατρέψιμων ομολογιών που κατέχουν οι τράπεζες στη Forthnet.

Μετά την κατάρτιση των συμβατικών κειμένων, η διαδικασία έχει προχωρήσει στο επόμενο στάδιο. Οι δύο πλευρές έχουν ανταλλάξει τα κείμενα της σύμβασης αγοραπωλησίας επί των οποίων πραγματοποιούνται οι σχετικοί έλεγχοι και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του μήνα είναι δυνατόν να βρεθούν στο τραπέζι των υπογραφών. Τραπεζικές πηγές έκαναν λόγο για μια διαδικασία που μέχρι σήμερα προχωρά ομαλά και αποτελεί θέμα χρόνου η ολοκλήρωσή της.

Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr., η Alter Ego ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των τραπεζών να βελτιώσει σημεία της αρχικής της προσφοράς, στα 41 εκατ. ευρώ, συναινώντας ταυτόχρονα στο να διατηρήσουν οι τράπεζες ποσοστό του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet, ώστε να ολοκληρωθεί η πώληση που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και σημαντικό haircut των δανείων της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, συνολικού ύψους 300 εκατ. ευρώ.

H ολοκλήρωση της εξαγοράς θα υπόκειται στις τελικές εγκρίσεις που θα πρέπει να δοθούν από την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Νέο τοπίο

Υπό την αίρεση ολοκλήρωσης της συμφωνίας, δύναται να μεταβληθούν οι εδώ και καιρό παγιωμένοι συσχετισμοί την τηλεπικοινωνιακή αγορά. Αυτό φυσικά θα εξαρτηθεί από τους σχεδιασμούς του νέου ιδιοκτήτη, οι οποίοι θα σχηματοποιηθούν εν καιρώ, τόσο για την τηλεπικοινωνιακή δραστηριότητα της Forthnet, όσο και για το σκέλος της Nova, σε συνδυασμό με τις εξελίξεις που ήδη διαμορφώνονται στο τηλεοπτικό τοπίο.

Την περίοδο αυτή, πάντως, η Forthnet προετοιμάζεται για την είσοδο της στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας ως ιδεατός πάροχος (MVNO), μετά την υπογραφή συμφωνίας τετραετούς διάρκειας με τη Vodafone. Το λανσάρισμα της νέας υπηρεσίας αναμένεται στις αρχές του 2020. Με την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας (μέσω μοντέλου MVNO) η εταιρεία θα προσφέρει συνολική κάλυψη των αναγκών των ελληνικών νοικοκυριών για ψυχαγωγία και επικοινωνία.

Σήμερα ο όμιλος Forthnet αριθμεί 899 χιλιάδες συνδρομές λιανικής, εξυπηρετεί 656χιλιάδες μοναδικά νοικοκυριά, 549 χιλιάδες συνδρομητές broadband και 351χιλιάδες συνδρομητές Pay-TV λιανικής.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − twenty =