αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε πλειστηριασμό βγαίνει κεντρικό επαγγελματικό ακίνητο στο Χαλάνδρι

Σε πλειστηριασμό βγαίνει κεντρικό επαγγελματικό ακίνητο στο Χαλάνδρι

Αντιμέτωπο με το ηλεκτρονικό σφυρί αναμένεται να βρεθεί στις 6 Ιουλίου ένα ακίνητο-φιλέτο, το οποίο βρίσκεται σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Ο πλειστηριασμός στρέφεται εναντίον της εταιρείας Ιόνιαν Όπτικαλ ενώ επισπεύδουσα είναι η Cepal Hellas. Συγκεκριμένα, στο σφυρί είναι προγραμματισμένο να βγει ένα ισόγειο κατάστημα, το οποίο εντοπίζεται επί της οδού Αγίου Γεωργίου 21Α σε οικοδομικό τετράγωνο που περιβάλλεται από τις οδούς Αγίου Γεωργίου, Αριστοτέλους, Παπάγου και Αριστοφάνους στην καρδιά της πόλης. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο κατάστημα ενοικιάζεται σε εταιρεία οπτικών η οποία δεν έχει καμία σχέση με την ιδιοκτήτρια του ακινήτου και θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά.

Το ακίνητο, το οποίο έχει ανεγερθεί σε ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 175,31 τ.μ., αποτελείται από ένα ισόγειο κατάστημα, επιφάνειας 101,38 τ.μ., το οποίο επικοινωνεί με εσωτερική σκάλα με αποθήκη επιφάνειας 83,18 τ.μ., η οποία βρίσκεται στο υπόγειο.

Πρόκειται για μία ενιαία αυτοτελή και ανεξάρτητη οριζόντια ιδιοκτησία με ποσοστό, συνιδιοκτησίας εξ αδιαιρέτου στο οικόπεδο εξακόσια χιλιοστά. Το κατάστημα περιλαμβάνει έναν ενιαίο χώρο και διαθέτει δύο εισόδους, η μια είναι από την οδό Αγίου Γεωργίου ενώ η δεύτερη εντοπίζεται από τον πίσω ακάλυπτο χώρο του οικοπέδου. Στο ακίνητο λειτουργεί κατάστημα με οπτικά ενώ στην ιδιοκτησία της εταιρείας Ιόνιαν Όπτικαλ περιήλθε το 2001.

Η διόρθωση προς τα πάνω της τιμής εκκίνησης

Σε ό,τι αφορά, τώρα, την τιμή πρώτης προσφοράς, αυτή έχει οριστεί στα 535.000 ευρώ ύστερα από απόφαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 14 Φεβρουαρίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι αρχικά σε πλειστηριασμό που είχε προγραμματιστεί να διενεργηθεί η τιμή εκκίνησης είχε τεθεί στα 417.000 ευρώ σύμφωνα με την έκθεση αναγκαστικής κατάσχεσης.

Ωστόσο, ύστερα από αίτημα ανακοπής που κατέθεσε η εταιρεία στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, η τιμή πρώτης προσφοράς διορθώθηκε προς τα πάνω και έφτασε τα 535.000 ευρώ.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × two =