αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε πλειστηριασμό βγαίνει ιστορική καπναποθήκη της Θεσσαλονίκης- Ποια είναι η αρχική τιμή της

Σε πλειστηριασμό βγαίνει ιστορική καπναποθήκη της Θεσσαλονίκης- Ποια είναι η αρχική τιμή της

Εντυπωσιακά κτίρια που μαρτυρούν μια άλλη εποχή, οι καπναποθήκες της Θεσσαλονίκης θυμίζουν τις ένδοξες μέρες τότε που η πόλη αποτελούσε ένα από τα σημαντικότερα καπνεμπορικά κέντρα της Ελλάδας.

Κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα η Θεσσαλονίκη στέγασε τις μεγαλύτερες καπνοβιομηχανίες με την πώληση και την επεξεργασία καπνού να παίζει καθοριστικό ρόλο στην τοπική οικονομία. Είναι ενδεικτικό ότι υπάρχουν διάσπαρτες δεκάδες καπναποθήκες σε όλη την πόλη, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του αστικού τοπίου και της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής. Ιδιαίτερα στην περιοχή της Σταυρούπολης στην δυτική Θεσσαλονίκη εντοπίζονται αρκετά κτίρια τα οποία στο παρελθόν φιλοξενούσαν τους αποθηκευτικούς χώρους καπνοβιομηχανιών, τα περισσότερα από τα οποία πλέον είτε έχουν αλλάξει χρήση είτε έχουν εγκαταλειφθεί και παραμένουν αναξιοποίητα.

Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και η ιστορική καπναποθήκη και το καπνεργοστάσιο της ΙΝΤΕΡΤΑΒ, η οποία μπλέχτηκε στη δίνη των πλειστηριασμών. Συγκεκριμένα, στις 16 Νοεμβρίου-εφόσον δεν προηγηθεί κάποια κίνηση αναστολής του πλειστηριασμού καθώς μεσολαβεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα-έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για το κτιριακό συγκρότημα το οποίο για αρκετά χρόνια στο παρελθόν στέγαζε το εργοστάσιο και τους αποθηκευτικούς χώρους της καπνοβιομηχανίας.

Όπως σημειώνει το Capital.gr, η τιμή πρώτης προσφοράς έχει τεθεί στα 2,1 εκατ. ευρώ ενώ επισπεύδουσα είναι η Τράπεζα Πειραιώς. Οφειλέτιδα εμφανίζεται να είναι η Ελληνική ΑΕ Εκμεταλλεύσεως Ακινήτων, η οποία φαίνεται να έχει διαγραφεί και να μην παρουσιάζει δραστηριότητα. Ο πλειστηριασμός αφορά σε ένα κτιριακό συγκρότημα, το οποίο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Κολοκοτρώνη 5, Ακριτών και Δ. Σολωμού στην Σταυρούπολη του δήμου Παύλου Μελά της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα εμβληματικό κτίριο καθώς συγκαταλέγεται ανάμεσα στα έργα που σχεδίασε ο διάσημος αρχιτέκτονας Λέανδρος Ζωίδης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − seven =