αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣε ποια φάση βρίσκεται το σχέδιο διάσωσης του Μαρινόπουλου

Σε ποια φάση βρίσκεται το σχέδιο διάσωσης του Μαρινόπουλου

Με την εκταμίευση του πρώτου μέρους της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, ήτοι 65 εκατ. ευρώ, να παραμένει έως τώρα τουλάχιστον σε εκκρεμότητα, «τρέχουν» οι διαδικασίες του πολυδιάστατου σχεδιασμού διάσωσης της Μαρινόπουλος, μέσω της δημιουργίας μιας νέας εταιρείας που θα ελέγχει ο όμιλος Σκλαβενίτης.

Όσον αφορά την ολιγοήμερη καθυστέρηση στην εκταμίευση του πρώτου και μεγαλύτερου «πακέτου» χρηματοδότησης που ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ -από το σύνολο των 80 εκατ. ευρώ- που σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το Μνημόνιο Συνεννόησης Συνεργασίας σε Συμφωνία Εξυγίανσης (MoU) που υπεγράφη μεταξύ τραπεζών – Σκλαβενίτη- Μαρινόπουλου θα έπρεπε να είχε καταβληθεί στις 5 Σεπτεμβρίου. Πηγές προσκείμενες στις εμπλεκόμενες αλυσίδες αναφέρουν ότι «δεν υπάρχει ανησυχία», αποδίδοντας την καθυστέρηση σε διαδικαστικά ζητήματα, ενώ εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι «είναι ζήτημα ωρών να δοθούν τα νέα κεφάλαια».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ναυτεμπορικής και με βάση όσα αναφέρονται στο απόσπασμα του MoU που έχει έρθει στο φως της δημοσιότητας και αφορά κυρίως την ενδιάμεση περίοδο, ήτοι το χρονικό διάστημα από την 30.06.2016 μέχρι την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής, προβλέπεται συνολική ενδιάμεση χρηματοδότηση 80 εκατ. ευρώ. Η πρώτη εκταμίευση αφορά 65 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων οι τράπεζες θα χορηγήσουν τα 40 εκατ., η Σκλαβενίτης 15 εκατ. και 10 εκατ. ευρώ οι υφιστάμενοι μέτοχοι, δηλαδή η πλευρά της Μαρινόπουλος.

Η ενδιάμεση χρηματοδότηση θα διατεθεί για την τροφοδοσία των καταστημάτων, την πληρωμή μισθοδοσίας, τη μερική εξόφληση ληξιπρόθεσμων μισθωμάτων καταστημάτων. Επίσης, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα του MoU, έως τις 30 Σεπτεμβρίου οι τράπεζες πρέπει να δώσουν ακόμη 7,5 εκατ. ευρώ και άλλα 7,5 εκατ. ευρώ έως τις 31 Οκτωβρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η πλευρά του ομίλου Σκλαβενίτη έχει ξεκινήσει ήδη τις επαφές με τους πιστωτές της Μαρινόπουλος, ενώ εκτιμούν ότι ο στόχος για συναίνεση στη συμφωνία εξυγίανσης των πιστωτών που εκπροσωπούν το 60% των απαιτήσεων είναι επιτεύξιμος. «Τα πρώτα δείγματα από τις επαφές της Σκλαβενίτης με τους πιστωτές είναι θετικά και δεν αναμένονται εκπλήξεις» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 4 =