αρχικηVIRALΣε λίγο μπορεί να πίνουμε τον καφέ… στα 5 ευρώ

Σε λίγο μπορεί να πίνουμε τον καφέ… στα 5 ευρώ

Για σημαντικές αυξήσεις στην τιμή του καφέ φαίνεται πως προετοιμάζεται η Κυβέρνηση.

Δεν είναι τυχαία η προειδοποίηση στην οποία προέβη ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, λίγο πριν ολοκληρωθεί το υπουργικό συμβούλιο με τη νέα του σύνθεση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που παραθέτει το ieidiseis.gr, ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε το λόγο και εξέφρασε τον προβληματισμό, αλλά και την αγωνία για τη μεγάλη αύξηση που έρχεται στον καφέ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι δεν αποκλείεται η τιμή του καφέ να πάει στα 5 ευρώ, από τα 2 ευρώ που κατά μέσο όρο πωλείται σήμερα.

Όπως γράφαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας βέβαια, το ζήτημα που έχει προκύψει με την τιμή του καφέ δεν είναι μόνο Ελληνικό.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον καφέ robusta, ο οποίος χρησιμοποιείται για την παρασκευή εσπρέσο, αυξήθηκαν στις 2.024 δολάρια ανά τόνο.

Η αύξηση οφείλεται στην ξηρασία που χτυπάει τη Βραζιλία και στους περιορισμούς και στα λοκντάουν λόγω Covid-19 στο Βιετνάμ, που έχουν πατήσει φρένο στις εξαγωγές.

Πλην αυτών, πάρα πολλές νεφελώδεις μέρες εμπόδισαν τις καλλιέργειες στην Κολομβία, τον δεύτερο μεγαλύτερο παροχέα της ποικιλίας Αράμπικα.

Ταυτόχρονα, ο καφές γίνεται ακριβότερος και εξαιτίας του αυξημένου μεταφορικού κόστους, καθώς η έλλειψη ελεύθερων κοντέινερς, ανεβάζει σημαντικά την τιμή του ναύλου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + 7 =