αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε λίγο θα μπορείς να αγοράζεις Bitcoin… στα σούπερ μάρκετ: Μια εταιρία θέλει να κάνει mainstream το ψηφιακό νόμισμα

Σε λίγο θα μπορείς να αγοράζεις Bitcoin… στα σούπερ μάρκετ: Μια εταιρία θέλει να κάνει mainstream το ψηφιακό νόμισμα

Το Bitcoin ίσως να μην είναι τόσο «ζεστό» όσο ήταν πριν από έναν χρόνο, αλλά είναι έτοιμο να κάνει το μεγάλο βήμα για να γίνει mainstream. Η Coinstar, τα μηχανήματα της οποίας βρίσκονται σε σουπερμάρκετ σε όλες τις ΗΠΑ και βοηθάνε τους ανθρώπους να ξεφορτωθούν τα ψιλά που δεν θέλουν, ανακοίνωσε ότι πλέον θα δίνει τη δυνατότητα μετατροπής του ρευστού σε Bitcoin.

«Η Coinstar αναζητά πάντα νέους τρόπους για να προσφέρει αξία στους καταναλωτές μας όταν επισκέπτονται τα περίπτερά μας, και ο καινοτόμος μηχανισμός παράδοσης της Coinme μαζί με την ευέλικτη πλατφόρμα της Coinstar καθιστούν εύκολη την αγορά Bitcoin από τους καταναλωτές καταβάλλοντας ρευστό» είπε ο Jim Gaherity, διευθύνων σύμβουλος της Coinstar, σε δήλωσή του.

Δεν θα είναι όμως δυνατή η αγορά Bitcoin με κέρματα. Μέσω της Coinstar, τα Bitcoin θα μπορούν να αγοραστούν μόνο μέσω χαρτονομισμάτων (μέχρι το ποσό των 2.500 δολαρίων). Οι επενδυτές θα πηγαίνουν σε ένα από τα μηχανήματα της εταιρείας και θα επιλέγουν τη σχετική εντολή «Αγορά Bitcoin» στην οθόνη, εισάγοντας το τηλέφωνό τους.

Αφότου θα επιλέγουν και το ποσό που θέλουν να δαπανήσουν, θα λαμβάνουν ένα κουπόνι με έναν κωδικό ανάκτησης, τον οποίο στη συνέχεια θα υποβάλλουν σε μια ιστοσελίδα που διαχειρίζεται η Coinstar.

Η Coinstar έχει 20.000 μηχανήματα σε όλο τον κόσμο και θεωρείται ο νούμερο 1 προορισμός για όποιον θέλει να ξεφορτωθεί τα ψιλά του. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμα, όμως, πόσα απ’ αυτά τα μηχανήματα θα πουλάνε Bitcoin.

Το Bitcoin θα μπορούσε να επωφεληθεί από τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Ύστερα από το κραχ των τιμών πέρυσι, το κρυπτονόμισμα πωλείται για περίπου 3.600 δολάρια – πολύ κάτω από το ιστορικό υψηλό των 19.783 δολαρίων που κατέγραψε τον Δεκέμβριο του 2017.

Οι υποστηρικτές του Bitcoin ελπίζουν ότι το κρυπτονόμισμα θα ανακάμψει φέτος.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × two =