αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣε επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκαν Bitcoin και Ethereum

Σε επίπεδα ρεκόρ αναρριχήθηκαν Bitcoin και Ethereum

Νέα ρεκόρ χτύπησαν το Βitcoin και το Εther την Τρίτη, με τον ενθουσιασμό για την υιοθέτηση των ψηφιακών νομισμάτων και τις ανησυχίες για τον πληθωρισμό να οδηγούν τη δυναμική τους και τις ροές προς αυτά.

Πάνω από τις $68.000 πέρασε το Βitcoin, λίγες ώρες μετά το άλμα πάνω από τις 67.000 δολάρια. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως έφτασε στο υψηλό των $68.525,84 τις τελευταίες 24 ώρες, πριν «φρενάρει» στις $68.023. To Εther, δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, νωρίτερα σκαρφάλωσε στις $4.839,92, ενώ αυτή την ώρα βρίσκεται στις $4.816,39.

Το υψηλό ρεκόρ έρχεται εν μέσω αυξανόμενου ενδιαφέροντος για τα δυνητικά κέρδη του Bitcoin, αφότου τα ψηφιακά νομίσματα εμφανίστηκαν ως πιθανή μελλοντική κύρια μέθοδος πληρωμών και η κεφαλαιοποίηση των crypto ξεπέρασε το ορόσημο των 3 τρισ. δολαρίων για πρώτη φορά.

Και τα δύο crypto έχουν υπερδιπλασιαστεί από τον Ιούνιο και έχουν ενισχυθεί κατά 70% έναντι του δολαρίου από τις αρχές Οκτωβρίου.

«Έχουμε την αίσθηση ότι η αγορά έχει μετατοπιστεί», δήλωσε ο Matthew Dibb, διευθύνων σύμβουλος στη Stack Funds με έδρα τη Σιγκαπούρη, επισημαίνοντας μια απότομη άνοδο της ζήτησης από μεγάλους επενδυτές – ακόμη και συνταξιοδοτικά ταμεία. «Ο κόσμος καταλαβαίνει πλέον ότι το να μην έχει καμία έκθεση, έστω και ένα μικρό ποσό, μάλλον δεν είναι καλό», προσθέτει.

Oι κινήσεις-ρεκόρ έρχονται εν μέσω ευρύτερου ράλι στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Τα αποκαλούμενα «ethereum killers» Solana και Cardano ενισχύθηκαν 23% και 9% αντίστοιχα, τις τελευταίες επτά ημέρες.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × 4 =