αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣε αχαρτογράφητα νερά η Huawei: Μετά την «πόρτα» από την Google ετοιμάζει… δικές της εφαρμογές

Σε αχαρτογράφητα νερά η Huawei: Μετά την «πόρτα» από την Google ετοιμάζει… δικές της εφαρμογές

Πριν λίγες ημέρες σας γράφαμε εδώ στο It’s Possible για την επερχόμενη ναυαρχίδα της Huawei. Το P40 θα έχει όμως μια ιδιαιτερότητα: Θα είναι πιθανότατα η πρώτη ναυαρχίδα της εταιρίας χωρίς τις εφαρμογές της Google. Και μένει να δούμε αν θα καταφέρει να πείσει τους χρήστες να αγοράσουν μια (ακριβή) συσκευή, η οποία δεν θα διαθέτει μια σειρά από δημοφιλείς εφαρμογές.

Η Huawei μετά το μπλόκο από την Google, ετοιμάζει τις εναλλακτικές της γενικότερα. Που ακούνε στο όνομα Huawei Mobile Services.

Όπως δήλωσε ο Charles Peng, CEO των Huawei και Honor για τη Ινδία, η εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με τους δημιουργούς των 150 κορυφαίων εφαρμογών στην Ινδία για να διασφαλίσει ότι θα είναι διαθέσιμες μέσα από το App Gallery της Huawei από τις αρχές του 2020. Ουσιαστικά, η Huawei δελεάζει τους developers για να ενισχύσουν το κατάστημα της με τις εφαρμογές τους, έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν πρόσβαση σε αυτές χωρίς να υπάρχει καμία εξάρτηση από τη Google.

Το πιο δύσκολο κομμάτι, ωστόσο, αφορά τις HMS που φιλοδοξούν να αντικαταστήσουν τις δημοφιλείς GMS (όπως YouTube, Google Maps, Gmail και Google Drive). Η Huawei θα επιδιώξει να προσφέρει τη μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια και ευκολία για να πείσει τους χρήστες να αφήσουν τη Google, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι η εταιρία μπαίνει σε… αχαρτογράφητα νερά, ειδικά για την Ευρωπαϊκή αγορά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 5 =