αρχικηVIRALΣε αυτό το «παγωμένο» χωριό της Νορβηγίας απαγορεύεται να θάψεις τους νεκρούς

Σε αυτό το «παγωμένο» χωριό της Νορβηγίας απαγορεύεται να θάψεις τους νεκρούς

Το Λονγκγέαρμπγεν είναι πόλη της Νορβηγίας και βρίσκεται στο νορβηγικό αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, ανάμεσα στη Νορβηγία και τον Βόρειο Πόλο. Πρόκειται πιθανότατα για ένα από τα βορειότερα κατοικημένα μέρη σε όλο τον κόσμο. Το φως του ήλιου δεν το αγγίζει για ολόκληρους μήνες.

Για τους κατοίκους του Λονγκγέαρμπγεν η ζωή σε αυτό το τραχύ κι απρόβλεπτο κλίμα είναι μια καθημερινότητά όμως για τους εξωτερικούς παρατηρητές το γεγονός πως οι ντόπιοι κουβαλούν κάθε στιγμή όπλο, καθώς μπορεί να βρεθούν πρόσωπο με πρόσωπο με μία πολική αρκούδα ανά πάσα στιγμή, είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη. Οι κινηματογραφιστές της MEL Films που εδρεύει στο Λος Άντζελες ταξίδεψαν μέχρι το αρχιπελάγιο της Αρκτικής Νορβηγίας και αφού μίλησαν σε επιστήμονες, στον ιερέα της πόλης αλλά και σε ντόπιους έμαθαν ότι το κλίμα στα βόρεια νησιά όχι μόνο καθιστά δύσκολο να θάψουν τους νεκρούς τους εφόσον οι σοροί δεν μπορούν να φθάσουν σε αποσύνθεση, λόγω της ακραίας παγωνιάς και των λεγόμενων «αιώνιων πάγων», των στρωμάτων πάγου δηλαδή που δεν λιώνουν, αλλά μπορούν να επαναφέρουν και να μεταδώσουν παλιές ασθένειες δεδομένου του ότι εξακολουθούν να επιβιώνουν σε πτώματα και θα μπορούσαν να μολύνουν τους ντόπιους.

Ακόμα λοιπόν κι αν κάποιος έχει ζήσει στο Λονγκγέαρμπγεν όλη τη ζωή του, δεν μπορεί να ταφεί εκεί. Παρόλο που η αποτέφρωση υπάρχει ως επιλογή, οι ασθενείς σε τελικό στάδιο απομακρύνονται από το νησί προς στην ηπειρωτική χώρα, όπου περνούν το υπόλοιπο των ημερών τους.

Πηγή: LIFO

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − 1 =