αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣε αυτή τη χώρα οι digital nomads θα μπορούν να εργάζονται remote χωρίς να πληρώνουν φόρους

Σε αυτή τη χώρα οι digital nomads θα μπορούν να εργάζονται remote χωρίς να πληρώνουν φόρους

Καθώς εταιρείες όπως η Airbnb υιοθετούν ένα μοντέλο «εργασίας από παντού», οι μελλοντικοί «ψηφιακοί νομάδες» πρέπει να σκεφτούν πού θέλουν να εγκατασταθούν. Ίσως στους ηλιόλουστους αμπελώνες της Τοσκάνης; Ή στους λαμπερούς ουρανοξύστες του Ντουμπάι; Ή μήπως στις αμμώδεις τροπικές παραλίες του Μπαλί;

Οι απομακρυσμένοι εργαζόμενοι που ελπίζουν να συνδεθούν από τις παραθαλάσσιες βίλες που βρίσκονται στις ακτές του ινδονησιακού νησιού μπορεί σύντομα να έχουν την ευκαιρία να το κάνουν, καθώς ο υπουργός Τουρισμού της Ινδονησίας Sandiaga Uno δήλωσε στο Bloomberg τη Δευτέρα ότι η χώρα αναπτύσσει μια νέα βίζα «ψηφιακού νομά» για να προσελκύσει επισκέπτες με υψηλότερες δαπάνες.

«Στο παρελθόν, τα ‘τρία ζητούμενα’ ήταν ο ήλιος, η θάλασσα και η άμμος. Εμείς τα μετατρέψαμε σε ηρεμία, πνευματικότητα και βιωσιμότητα», ανέφερε ο Uno. Η βίζα «ψηφιακού νομά» της Ινδονησίας θα ισχύει για πέντε χρόνια και η Ινδονησία δεν θα φορολογεί το εισόδημα που θα λαμβάνει από το εξωτερικό. Ο Uno υποσχέθηκε επίσης ταχύτερες εγκρίσεις θεωρήσεων και μεγαλύτερη συχνότητα πτήσεων στο μεσοδιάστημα.

Το Μπαλί είναι ήδη ένας δημοφιλής – και κατά καιρούς αμφιλεγόμενος – προορισμός για τους ψηφιακούς νομάδες, χάρη στο τροπικό κλίμα και το χαμηλό κόστος ζωής του. Αλλά οι ψηφιακοί νομάδες με έδρα το Μπαλί λειτουργούν στην καλύτερη περίπτωση σε μια νομική γκρίζα ζώνη.

Επί του παρόντος, οι επισκέπτες μπορούν είτε να λάβουν τουριστική βίζα για μέγιστο χρονικό διάστημα 60 ημερών είτε να αναμετρηθούν με πολυάριθμα νομικά στεγανά για μια εξάμηνη προσωρινή άδεια εργασίας. Όμως, όποιος μένει στην Ινδονησία για περισσότερο από 183 ημέρες ενός ολόκληρου έτους γίνεται αυτόματα φορολογικός κάτοικος της χώρας – πράγμα που σημαίνει ότι το εισόδημα από το εξωτερικό υπόκειται στους φορολογικούς συντελεστές της Ινδονησίας.

Η ανώτατη φορολογική κλίμακα της Ινδονησίας είναι ένας φορολογικός συντελεστής 35% για εισοδήματα άνω των 350.000 δολαρίων περίπου. Αν και αυτός ο φορολογικός συντελεστής είναι χαμηλότερος από χώρες όπως οι ΗΠΑ (οι οποίες έχουν φορολογικό συντελεστή 35% για εισόδημα μεταξύ 215.950 και 539.900 δολαρίων) και το Ηνωμένο Βασίλειο (το οποίο χρεώνει συντελεστή 45% για εισοδήματα μετά το όριο των 187.000 δολαρίων), εξακολουθεί να είναι υψηλότερος από άλλους πιθανούς κόμβους ψηφιακών νομάδων. Το Ντουμπάι, το οποίο προσφέρει τη δική του μονοετή ανανεώσιμη βίζα «ψηφιακού νομάδα», δεν χρεώνει καθόλου φόρο εισοδήματος, ανεξάρτητα από τον τύπο της βίζας.

Πηγή: Fortune Greece

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − 4 =