αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣε αυτή τη φωτογραφία μπορείς να δεις 500 εκατ. άστρα στον γαλαξία της Ανδρομέδας

Σε αυτή τη φωτογραφία μπορείς να δεις 500 εκατ. άστρα στον γαλαξία της Ανδρομέδας

Μια εντυπωσιακή φωτογραφία πόσταρε το World and Science (συνεργάτης της Amazon) στο Twitter. Είναι η παρακάτω φωτογραφία. Σε αυτή μπορείς να δεις 500 εκατ. άστρα, στον γαλαξία της Ανδρομέδας. Η εικόνα έχει καταγραφεί από το διάσημο τηλεσκόπιο Hubble.

Ο γαλαξίας της Ανδρομέδας, ο πλησιέστερος σε μας γιγάντιος σπειροειδής γαλαξίας, έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε το Σύμπαν και την θέση μας σ’ αυτό. Ωστόσο, ακόμη και μέχρι το 1920, οι περισσότεροι αστρονόμοι θεωρούσαν ότι ο γαλαξίας αυτός δεν είναι παρά ένα νεφέλωμα στο εσωτερικό του Γαλαξία μας.

Το νεφέλωμα της Ανδρομέδας που «αναβαθμίστηκε» σε γαλαξία, βρίσκεται περίπου 2,5 εκατ. έτη φωτός μακριά. Σε αντίθεση με τους περισσότερους γαλαξίες που απομακρύνονται ο ένας από τον άλλο, καθώς ο μεταξύ τους χώρος διαστέλλεται, ο γαλαξίας της Ανδρομέδας και ο Γαλαξίας μας «οδεύουν» ολοταχώς προς τη σύγκρουση. Πραγματικά, οι περισσότεροι αστρονόμοι θεωρούν ότι οι δύο γαλαξίες θα συγκρουστούν σε περίπου 4,5 δισ. χρόνια και εντέλει θα συγχωνευθούν, σχηματίζοντας έναν τεράστιο ελλειπτικό γαλαξία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eighteen − eleven =