αρχικηVIRALΣε αυτή την πόλη η θερμοκρασία θα φτάσει σε επίπεδα που… δεν μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα

Σε αυτή την πόλη η θερμοκρασία θα φτάσει σε επίπεδα που… δεν μπορεί να αντέξει το ανθρώπινο σώμα

Στις 28 Απριλίου, το Δελχί, η πρωτεύουσα της Ινδίας βίωσε την πιο καυτή μέρα εδώ και μια δεκαετία, καθώς οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 43,5 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με τους αξιωματούχους υγειονομικούς, τις επόμενες μέρες η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο και μάλιστα στη δυτική πολιτεία Γκουτζαράτ, αναμένουν αύξηση των ασθενών που εισάγονται στο νοσοκομείο.
poster

Ο Manoj Aggarwal, υπουργός Υγείας της Ινδίας, δήλωσε στο Reuters: «Έχουμε εκδώσει σύσταση στα νοσοκομεία να δημιουργήσουν ειδικούς θαλάμους για θερμοπληξία και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με τη ζέστη λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας».

Αν και οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες δεν είναι ασυνήθιστες αυτήν την εποχή του χρόνου στην περιοχή, ο καιρός τις τελευταίες ημέρες έχει φτάσει σε ιδιαίτερα επικίνδυνα ύψη. Η Arpita Mondal, υδροκλιματολόγος στο Ινδικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας, είπε στον Independent: «Είναι τόσο ζεστό και υγρό που ακόμα κι αν δεν κάνεις τίποτα, απλά να κάθεσαι σε ένα σημείο κάτω από τον ανεμιστήρα ή το aircondition και ιδρώνεις. Για κάποιους μπορεί να είναι μοιραίο».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι κινδυνεύουν από ασθένειες που σχετίζονται με τη ζέστη, με τις ανησυχίες να αυξάνονται για τους ηλικιωμένους και εκείνους στις φτωχότερες κοινότητες που έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε κλιματισμό.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο κλιματικής αλλαγής του Πακιστάν εξέδωσε προειδοποίηση για τον «πρωτοφανή και ανησυχητικό» καύσωνα που έρχεται: «Είναι η πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες που το Πακιστάν βιώνει αυτό που πολλοί αποκαλούν «έτος χωρίς άνοιξη» τον Μάρτιο του 2022», δήλωσε ο ομοσπονδιακός υπουργός για την κλιματική αλλαγή, γερουσιαστής Sherry Rehman.

Η Νότια Ασία, ιδιαίτερα η Ινδία και το Πακιστάν, αντιμετωπίζουν ένα κύμα καύσωνα που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ και ξεκίνησε στις αρχές Απριλίου. Οι παγκόσμιες οργανώσεις πρόγνωσης καιρού έχουν προβλέψει ότι οι θερμοκρασίες στο Πακιστάν και την Ινδία φέτος θα μπορούσαν να εκτοξευθούν στους 49 έως 50 βαθμούς Κελσίου!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

ten − six =