αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣε αυτή την πλατφόρμα μπορείς να δεις όλα τα πλοία που κινούνται στη θάλασσα σε real-time

Σε αυτή την πλατφόρμα μπορείς να δεις όλα τα πλοία που κινούνται στη θάλασσα σε real-time

Είναι δύσκολο να καταλάβουμε πόσο απέραντη είναι η θάλασσα. Καλύπτει πάνω από το 70% της επιφάνειας της Γης, φιλοξενεί εκατομμύρια είδη ζωής και αποτελεί το 97% του συνόλου του νερού στον πλανήτη. Όμως, με αυτό το τεράστιο μέγεθος έρχεται επίσης μια σημαντική πρόκληση για τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται για το εμπόριο: Πρέπει να διασχίζουμε τις θάλασσες συνεχώς για να μπορούμε να μετακινούμε αγαθά.

Τα σκάφη που χρησιμοποιούνται κυμαίνονται από μικροσκοπικά ιστιοφόρα έως τεράστια πετρελαιοφόρα, μερικά από τα οποία μπορούν να φτάσουν σε μήκος έως και τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου.

Αυτό που ίσως δεν γνωρίζεις, είναι ότι μπορείς να παρακολουθήσεις την κίνηση του κάθε πλοίου, από το laptop σου. Η πλατφόρμα Marine Traffic σου δίνει αυτή τη δυνατότητα. Πρόκειται για έναν ιστότοπο που παρακολουθεί τα πλοία που κινούνται σε όλη τη Γη, σε πραγματικό χρόνο, παρέχοντας μια μοναδική εικόνα του τι συμβαίνει στη θάλασσα.

Το δορυφορικό σύστημα πιάνει οποιοδήποτε πετρελαιοφόρο, φορτηγό πλοίο, κρουαζιερόπλοιο ή αλιευτικό σκάφος. Και μπορείτε να κάνετε μερικές ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις εάν ξέρετε πού να ψάξετε. Θα διαπιστώσετε μάλιστα ότι σε αρκετά σημεία υπάρχει ιδιαίτερος… συνωστισμός.

Μπορείς να το τσεκάρεις εδώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =