αρχικηVIRALΣε αυτή την πλατφόρμα μπορείς ακούσεις δωρεάν audiobooks, χωρίς διαφημίσεις

Σε αυτή την πλατφόρμα μπορείς ακούσεις δωρεάν audiobooks, χωρίς διαφημίσεις

Η ιστοσελίδα LibriVox ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2005 και παρέχει δωρεάν audiobooks στο κοινό, έχοντας παράλληλα έναν ενδιαφέρον τρόπο λειτουργίας. Όντας μη-κερδοσκοπική, χωρίς διαφημίσεις και χωρίς πηγές εσόδων πέρα από δωρεές, η ιστοσελίδα βασίζεται σε εθελοντές που προθυμοποιούνται στο να καταγράφουν τα βιβλίο σε μορφή ακουστικού βιβλίου (audiobook).

Οι εθελοντές αφηγούνται κεφάλαια από βιβλία, τα καταγράφουν με το ανάλογο λογισμικό και στην συνέχεια τα ανεβάζουν στο δίκτυο, όπου και από εκεί μπορεί ο καθένας μας να τα ακούσει εντελώς δωρεάν. Το LibriVox είναι δηλαδή ουσιαστικά μία μεγάλη διαδικτυακή βιβλιοθήκη με audiobooks, που στηρίζεται αρκετά σε δράσεις εθελοντών για το “γέμισμα” των ραφιών.

Πέρα από την ελεύθερη πρόσβαση στη βιβλιοθήκη, το LibriBox δέχεται εθελοντές χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά την εμπειρία, γλώσσα, διάλεκτο και προφορά. Το μόνο που χρειαζόμαστε για να καταγράψουμε ένα audiobook είναι ένα μικρόφωνο και ένα απλό λογισμικό καταγραφής ήχου.

Πέρα από την εφαρμογή για Android και iOS συσκευές, η σελίδα είναι προσβάσιμη και μέσω browser με ένα κλικ εδώ.

Ο κατάλογος με τα δωρεάν audiobooks της σελίδας είναι τεράστιος (περιέχει πάνω από 50.000 βιβλία) και τα βρίσκουμε ταξινομημένα ανά είδος, συγγραφέα και γλώσσα (υπάρχουν και ελληνικά). Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να διαλέξουμε αυτό που επιθυμούμε να ακούσουμε και στη συνέχεια να το κάνουμε download στην συσκευή μας εντελώς δωρεάν! 

Πηγή: dwrean.net

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + two =