αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣε αυτές τις εταιρίες οι «πρακτικάριοι» έχουν μεγαλύτερο μισθό ακόμα και από τον μέσο εργαζόμενο των ΗΠΑ

Σε αυτές τις εταιρίες οι «πρακτικάριοι» έχουν μεγαλύτερο μισθό ακόμα και από τον μέσο εργαζόμενο των ΗΠΑ

Στην Ελλάδα, η πρακτική άσκηση συνήθως συνεπάγεται αμισθί εργασία. Με το επιχείρημα της εκάστοτε εταιρίας να είναι ότι «θα έρθεις εδώ για να μάθεις και να πάρεις εμπειρία». Βέβαια, σε αρκετές περιπτώσεις ούτε και αυτό ισχύει, αφού ο «πρακτικάριος» καταλήγει να είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης μέσα στην επιχείρηση, να μην έχει σημαντικό ρόλο και να… πηγαίνει καφέδες.

Διαφορετικά είναι τα δεδομένα στις μεγάλες εταιρίες του εξωτερικού. Εκεί οι ασκούμενοι εργάζονται πάνω σε πραγματικά projects που βγαίνουν στην αγορά, προτείνουν νέες ιδέες, δικτυώνονται. Ενώ πολλοί από αυτούς προσλαμβάνονται ως εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης, αμέσως μετά την πρακτική τους. Λάμβάνουν και έναν πολύ καλό μισθό, όσο είναι ασκούμενοι.

Αυτό ακριβώς θα δούμε τώρα. Τις εταιρίες που προσφέρουν μεγάλους μισθούς στους «πρακτικάριους» τους. Ακόμα πιο πάνω και από τον μισθό που παίρνει ο μέσος εργαζόμενος στις ΗΠΑ (55.775 δολάρια το χρόνο- περίπου 4.648 δολάρια το μήνα, σύμφωνα με την Glassdoor).

Το Entrepreneur.com έχει δημιουργήσει μια μεγάλη λίστα. Με τις εταιρίες οι οποίες πληρώνουν πραγματικά πολλά χρήματα για τους «πρακτικάριους» τους. Ας δούμε κάποιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

WorkDay
Μισθός ασκούμενου: 5.440 δολάρια

Juniper Networks
Μισθός ασκούμενου: 5.440 δολάρια

Google
Μισθός ασκούμενου: 6.000 δολάρια

Bloomberg
Μισθός ασκούμενου: 6.400 δολάρια

Apple
Μισθός ασκούμενου: 6.400 δολάρια

Salesforce
Μισθός ασκούμενου: 6.450 δολάρια

Microsoft
Μισθός ασκούμενου: 7.100 δολάρια

Facebook
Μισθός ασκούμενου: 8.000 δολάρια

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Πως έζησα την πρακτική μου στην Amazon»: Μια νεαρή φοιτήτρια λέει την εμπειρία της

«Πως είναι να κάνεις πρακτική στο Facebook»: Ένας φοιτητής το έκανε και μιλά για την εμπειρία του

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one + five =