αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣε ένα σημείωμα ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε περιγράψει το δικό του μυστικό για να φτάσεις στην ευτυχία

Σε ένα σημείωμα ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είχε περιγράψει το δικό του μυστικό για να φτάσεις στην ευτυχία

Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν είναι διάσημος για την ανακάλυψη της θεωρίας της σχετικότητας, μεταξύ άλλων γνώσεων που άλλαξαν τον κόσμο. Αλλά ο μεγάλος φυσικός δεν ασχολήθηκε μόνο με τους κανόνες που διέπουν τον χώρο και τον χρόνο. Τον ενδιέφεραν επίσης οι κανόνες της εσωτερικής μας νοοτροπίας.

Όπως έχει σημειώσει το Psychology Today, ο Αϊνστάιν μιλούσε τακτικά για την αναζήτηση της ευτυχίας. «Είναι η ευτυχία που αναζητούμε», είπε σε μία συνέντευξη, όταν τον ρώτησαν τι επιθυμούν περισσότερο οι άνθρωποι, το 1931. «Θα συμφωνήσει κάποιος σπουδαστής ιστορίας ότι οι κάτοικοι μιας αμερικανικής πόλης είναι, στο σύνολό τους, πιο ευτυχισμένοι από εκείνους μίας Ελληνικής ή μιας Βαβυλωνιακή πόλης του παρελθόντος;», είπε ο διάσημος επιστήμονας την ίδια χρονιά.

Τελικά όμως τι μας κάνει ευτυχισμένους; Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν κάποτε είχε παραθέσει το δικό του μυστικό, σε ένα σημείωμα.

Όπως λέει το αμερικανικό inc.com, το 1922, ένα χρόνο αφότου κέρδισε το βραβείο Νόμπελ, ο Αϊνστάιν ταξίδεψε στην Ιαπωνία για μια σειρά διαλέξεις. Προφανώς ακόμη και τότε, τριγυρνούσε το ερώτημα της ευτυχίας στο μυαλό του, γιατί μια μέρα, όταν ένας αγγελιοφόρος ήρθε να κάνει μια παράδοση στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του, ο Αϊνστάιν του έδωσε ένα ζευγάρι υπογεγραμμένα σημειώματα αντί για φιλοδώρημα.

Ένα από αυτά έγραφε (στα γερμανικά): «Μια ήρεμη και σεμνή ζωή φέρνει περισσότερη ευτυχία, από το κυνήγι της επιτυχίας που συνεπάγεται συνεχή αναστάτωση».

Μάλιστα, αυτό ήταν ένα… χρυσό σημείωμα. Το 2017 το σημείωμα που πλέον άνηκε σε έναν από τους απογόνους του νεαρού στο ξενοδοχείο, πουλήθηκε προς 1,56 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + twelve =