αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣαν σήμερα το 2005 ανέβηκε το πρώτο βίντεο στο YouTube. Και είναι αυτό εδώ

Σαν σήμερα το 2005 ανέβηκε το πρώτο βίντεο στο YouTube. Και είναι αυτό εδώ

Σας λέει κάτι η ημερομηνία 23 Απριλίου 2005; Μάλλον όχι. Κι όμως, τότε ανέβηκε το πρώτο βίντεο στο YouTube. Το YouTube τότε ήταν φυσικά μια «άγνωστη» πλατφόρμα και όχι ο κολοσσός που είναι σήμερα.

Σε αυτό το πρώτο βίντεο (το οποίο υπάρχει ακόμα) βλέπουμε τον συνιδρυτή του YouTube, Jawed Karim, να βρίσκεται σε έναν ζωολογικό κήπο. Ο νεαρός Karim ανέβασε το βίντεο σε ένα κανάλι με το όνομα χρήστη “jawed”, το οποίο δημιουργήθηκε την ίδια μέρα.

Στην συνέχεια φυσικά ήρθε η «εκτόξευση», με το YouTube να εξελίσσεται σε ένα «χρυσό» project και αλλάζει για πάντα τον τρόπο με τον οποίο άνθρωποι από όλο τον κόσμο διαμοιράζονται τα βίντεο.

Τότε, στις 23 Απριλίου 2005, ούτε και ο ίδιος ο Jawed Karim δεν μπορούσε να φανταστεί αυτό που θα ακολουθούσε…

Υπενθυμίζεται ότι ιδρυτές του YouTube είναι οι Chad Hurley, Steve Chen και Jawed Karim. Τρεις νέοι. Πρώην εργαζόμενοι στην Paypal. Οι οποίοι παρά τις όποιες τεχνολογικές δυσκολίες που υπήρχαν το 2005, κατάφεραν να δουν μπροστά. Να προβλέψουν, δηλαδή, ότι σε λίγα χρόνια όλοι θα μπορούν να τραβούν βίντεο, εύκολα, γρήγορα και σε υψηλή ανάλυση. Και αυτά όλα τα βίντεο θα μπορούν να αναρτηθούν επίσης εύκολα και γρήγορα στο ίντερνετ. Το οποίο ίντερνετ επίσης θα έχει μπει σε κάθε σπίτι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × two =