αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣαν σήμερα το 2004 ξεκίνησε το Facebook. Η πλατφόρμα είχε 8 χαρακτηριστικά που σήμερα μοιάζουν περίεργα

Σαν σήμερα το 2004 ξεκίνησε το Facebook. Η πλατφόρμα είχε 8 χαρακτηριστικά που σήμερα μοιάζουν περίεργα

Η σημερινή ημέρα μπορεί να μην θυμίζει κάτι ιδιαίτερο στους περισσότερους. Κι όμως, στις 4 Φεβρουαρίου του 2004, βγήκε στον αέρα το Facebook. Με το όνομα «The Facebook». Βέβαια η πλατφόρμα τότε ήταν σε πολύ πιο αρχικό στάδιο, και δεν θυμίζει το σημερινό «πολυεργαλείο» που βλέπουμε στα laptops και στα κινητά μας.

Ένας άνθρωπος που εργαζόταν τότε στο Facebook παραθέτει μερικές πληροφορίες από εκείνη την εποχή, που οι περισσότεροι από εμάς μάλλον τις έχουμε ξεχάσει. Σύμφωνα με τον πρώτο τεχνικό διευθυντή του Facebook, Άνταμ Ντάντζελο, όταν το μέσο κοινωνικής δικτύωσης βγήκε στον αέρα, στις 4 Φεβρουαρίου του 2004, είχε αυτά τα οκτώ χαρακτηριστικά:

  1. Λογαριασμούς χρηστών (απαιτούσε το αληθινό όνομα του καθενός και μπορούσε να ανοιχθεί μόνο από όποιον είχε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Harvard)
  2. Προσκλήσεις (μπορούσε να τις στείλει κανείς σε κάθε μια διεύθυνση e-mail, πάντα του Harvard)
  3. Προφίλ (το μόνο που είχαν τότε τα προφίλ του Facebook ήταν η μία και μοναδική φωτογραφία του χρήστη)
  4. Πληροφορίες Χρήστη (όποιος είχε λογαριασμό μπορούσε να τον εμπλουτίσει με στοιχεία του, όπως η ημερομηνία γέννησης, η διεύθυνσή του, το τηλέφωνό του, η αγαπημένη του μουσική, τα αγαπημένα του βιβλία, τα μαθήματα που παρακολουθούσε στο πανεπιστήμιο)
  5. Αναζήτηση (μπορούσε να γίνει με βάση το όνομα, το πανεπιστημιακό έτος και τα μαθήματα)
  6. Περιορισμοί για το ποιος μπορεί να δει το προφίλ (υπήρχε η δυνατότητα το προφίλ να είναι ορατό μόνο σε φίλους ή μόνο σε άτομα που βρίσκονται στο ίδιο πανεπιστημιακό έτος με τον χρήστη)
  7. Ένα γράφημα με τους φίλους του χρήστη.
  8. Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν υπήρχαν ούτε μηνύματα, ούτε… σκουντήματα, ούτε ειδοποιήσεις, ούτε τοίχοι, ούτε status.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nineteen − ten =