αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΡώτησαν τον πραγματικό «Λύκο της Wall Street» για συμβουλές καριέρας. Λέει να αφήσεις μια καλοπληρωμένη δουλειά

Ρώτησαν τον πραγματικό «Λύκο της Wall Street» για συμβουλές καριέρας. Λέει να αφήσεις μια καλοπληρωμένη δουλειά

Σου λέει κάτι το όνομα Jordan Belfort; Μάλλον όχι. Είναι πρώην χρηματιστής. Πάλι δεν σου λέει κάτι. Κι όμως, ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι ο πραγματικός «Λύκος της Wall Street». Η ιστορία του έγινε γνωστή μέσα από την ομώνυμη ταινία του 2013, στις οποία πρωταγωνίστησε ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο. Η διαδρομή του Belfort δεν ήταν καθόλου εύκολη.

«Έχασα τα χρήματά μου, έχασα την ελευθερία μου, έχασα τα παιδιά μου για κάποιο χρονικό διάστημα. Η ζωή μου βυθίστηκε» δήλωσε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξη του.

Μάλιστα μπήκε και για κάποιο καιρό στην φυλακή. Όμως κατάφερε να διατηρήσει τα κίνητρα του, και να κάνει το μεγάλο come back.

Τώρα ζήτησαν από τον Jordan Belfort στο TikTok να δώσει μερικές συμβουλές καριέρας. Και οι απαντήσεις του ίσως είναι έκπληξη για κάποιους.

«Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που θα έδινες σε έναν 25χρονο που δουλεύει 9-5 βγάζοντας 60 χιλιάδες δολάρια τον χρόνο;», τον ρώτησε ο 25χρονος χρήστης του TikTok jakecorey. 

Στην απάντησή του, ο «Λύκος» συμβουλεύει τον νεαρό να «σκεφτεί μεγαλύτερα πράγματα» και να «βρει μία καλύτερη δουλειά». 

«Δεν θα γίνεις ποτέ πλούσιος, δεν θα προοδεύσεις ποτέ στη ζωή σου και δεν θα έχει οικονομική ασφάλεια δουλεύοντας για κάποιον άλλο και χτυπώντας κάρτα για έναν μισθό. Αυτές είναι παλιές σκέψεις που έχουν φυτευτεί στο μυαλό μας από το παραδοσιακό σύστημα εκπαίδευσης», λέει. 

Ακολουθώντας το «παραδοσιακό» σύστημα, όπου κάποιος δουλεύει για 30 χρόνια πριν να αποσυρθεί με τη σύνταξή του, «πεθαίνεις ή συνταξιοδοτείσαι χωρίς χρήματα και χωρίς ανεξαρτησία», εξηγεί. 

Και συμβουλεύει τον 25χρονο να αναπτύξει μία παράλληλη δραστηριότητα, όπως το να επενδύσει σε ακίνητα, μετοχές ή κρυπτονομίσματα. Τελικά, στόχος του θα πρέπει να είναι να κάνει την παράλληλη δραστηριότητα την κύρια ασχολία του. Γιατί εάν μείνει στη σημερινή δουλειά του, «είναι οικονομικό αδιέξοδο». «Δεν πρόκειται να προχωρήσεις έτσι», είπε ολοκληρώνοντας το βίντεο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 + six =