αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΡεπορτάζ μέσω εικονικής πραγματικότητας από το CNN

Ρεπορτάζ μέσω εικονικής πραγματικότητας από το CNN

Το VR έρχεται σε όλο και περισσότερες συσκευές και υιοθετείται γρήγορα από τις εταιρίες, με αποτέλεσμα το περιεχόμενο να είναι κάτι που αποζητούν πλέον περισσότερο οι χρήστες. Το CNN προέβλεψε αυτή την ανάγκη και πλέον προσφέρει τις υπηρεσίες του μέσω του CNNVR. Στη νέα υπηρεσία, ο χρήστης θα βρει videos και live streams 360 μοιρών από όλο τον κόσμο.

Ο Αντιπρόεδρος του CNN δήλωσε πως η εικονική πραγματικότητα θα προσφέρει μια ευκαιρία στους δημοσιογράφους να μεταφέρουν αυτούσια την εικόνα που έχουν για διάφορα γεγονότα: «Πιστεύω πως το VR είναι το πιο σημαντικό εργαλείο που έχουμε για να πετύχουμε αυτό το στόχο. Η όλη εμπειρία μοιάζει με ταξίδι στο χρόνο. Βάζει το headset και ξαφνικά είναι κάπου αλλού, αισθανόμενος εξαιρετικά κοντά στην ιστορία. Είσαι μέσα στο ρεπορτάζ ή τουλάχιστον οι αισθήσεις σου λένε ότι είσαι. Ο θεατής αισθάνεται πλέον πολύ περισσότερο τον αισθηματικό αντίκτυπο και μένει στη μνήμη του».

Άλλες ειδησεογραφικές πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στο VR είναι η Huffington Post και οι New York Times. Το πρώτο ρεπορτάζ του CNNVR είναι για τους ταύρους στην Παμπλόνα της Ισπανίας (δείτε ΕΔΩ). Όπως σημειώνει το unboxholics.com, το CNNVR είναι διαθέσιμο σε PC (Chrome ή Firefox), από την εφαρμογή του CNN σε Android και iOS και λειτουργεί σε Samsung GearVR, Oculus Rift και Google Daydream.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × three =