αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠώς να βρείτε και να διαγράψετε τα apps που δεν χρησιμοποιείτε στο κινητό σας

Πώς να βρείτε και να διαγράψετε τα apps που δεν χρησιμοποιείτε στο κινητό σας

Εάν έχετε πρόβλημα με το χώρο αποθήκευσης της Android συσκευής σας, ίσως θα βοηθούσε να διαγράψετε apps που δεν χρησιμοποιείτε ποτέ. Στις περισσότερες συσκευές υπάρχουν εφαρμογές που χρησιμοποιούνται σπανίως ή και καθόλου. Χωρίς να το καταλαβαίνουμε, το τηλέφωνό μας μπορεί να αποθηκεύει δεδομένα από δεκάδες αχρησιμοποίητα apps, με αποτέλεσμα να μειώνεται σημαντικά ο χώρος αποθήκευσης της συσκευής.

Δεν χρειάζεται να ανατρέξετε σε κάθε εφαρμογή ξεχωριστά και να προσπαθήσετε να θυμηθείτε πότε ήταν τελευταία φορά που τη χρησιμοποιήσατε. Ένας file manager θα μπορούσε να σας βοηθήσει σε αυτή τη δουλειά.

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να βρείτε και να διαγράψετε Android apps που δεν χρησιμοποιείτε, με το Files της Google ή το Samsung My Files.

Πώς να βρείτε και να διαγράψετε apps που δεν χρησιμοποιείτε με το Files της Google

Τα περισσότερα Android τηλέφωνα διαθέτουν εγκατεστημένο έναν file manager, αλλά μια καλή επιλογή είναι η εφαρμογή Files by Google, η οποία θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις εφαρμογές που δεν χρησιμοποιούνται συχνά στη συσκευή.

  • Μόλις εγκαταστήσετε την εφαρμογή, θα σας ζητηθεί να δώσετε άδεια για πρόσβαση στον αποθηκευτικό χώρο σας. Μετά από αυτό, θα μπορείτε να ανοίξετε την εφαρμογή.
  • Για να βρείτε και να διαγράψετε apps που δεν χρησιμοποιείτε στο Android τηλέφωνό σας, ανοίξτε την εφαρμογή Files και μεταβείτε στο εικονίδιο Clean από το μενού στο κάτω μέρος της οθόνης σας.
  • Σε αυτό το σημείο, θα βρείτε μια επιλογή με την ένδειξη Delete unused apps (Διαγραφή εφαρμογών που δεν χρησιμοποιούνται).
  • Εάν αυτή η ενότητα φαίνεται μη διαθέσιμη, θα πρέπει να παραχωρήσετε στην εφαρμογή Files άδεια πρόσβασης στα δεδομένα χρήσης της εφαρμογής σας. Για να το κάνετε αυτό, επιλέξτε Delete unused apps και ακολουθήστε τις οδηγίες αδειών.
  • Αφού δώσετε στην εφαρμογή άδεια πρόσβασης στα δεδομένα της εφαρμογής σας, θα μπορείτε να συνεχίσετε τη διαδικασία.
  • Για να απεγκαταστήσετε μια εφαρμογή, απλώς επιλέξτε την και μετά πατήστε το κουμπί απεγκατάστασης (που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης σας). Επίσης, υπάρχει δυνατότητα επιλογής πολλών εφαρμογών μαζί για μαζική διαγραφή.

Ένα χρήσιμο χαρακτηριστικό στην ενότητα “Delete unused apps” της εφαρμογής Google Files είναι η δυνατότητα φιλτραρίσματος των apps με βάση την ημερομηνία που τις χρησιμοποιήσατε τελευταία φορά ή το μέγεθός τους. Αυτό βοηθά πολύ στην απόφαση διαγραφής των εφαρμογών, καθώς βλέπετε ποιες είναι οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται λιγότερο αλλά και πόσο χώρο καταλαμβάνουν. Επομένως, ανάλογα με το χώρο που θέλετε να ελευθερώσετε, μπορείτε να πάρετε τις αποφάσεις σας.

Πώς να βρείτε και να διαγράψετε εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείτε με το Samsung My Files

Εάν διαθέτετε συσκευή Samsung, τότε η εφαρμογή My Files θα πρέπει να είναι προεγκατεστημένη στο τηλέφωνό σας. Πληκτρολογήστε το όνομα της εφαρμογής στη γραμμή αναζήτησης του τηλεφώνου σας, για να τη βρείτε πιο εύκολα. Μέσω αυτού του app, θα μπορείτε να δείτε ποια Android apps δεν έχουν χρησιμοποιηθεί για περισσότερες από 30 ημέρες.

  • Ανοίξτε την εφαρμογή “My Files” και πηγαίνετε προς τα κάτω, μέχρι να δείτε ένα κουμπί με την ετικέτα “Analyze storage” (Ανάλυση χώρου αποθήκευσης).
  • Πατήστε Analyze storage για να δείτε μια ανάλυση του εσωτερικού χώρου αποθήκευσης της συσκευής σας.
  • Κάνοντας scroll προς τα κάτω και θα δείτε μια ενότητα με την ένδειξη Unused apps.
  • Ανοίξτε το Unused apps για να δείτε όλα τα Android apps σας που δεν έχουν ανοιχτεί και χρησιμοποιηθεί για περισσότερο από 30 ημέρες.
  • Επιλέξτε τις εφαρμογές που θέλετε να απεγκαταστήσετε από τη συσκευή σας και, στη συνέχεια, πατήστε Κατάργηση εγκατάστασης στο κάτω μέρος της οθόνης σας.

Υπάρχει η δυνατότητα να τις επιλέξετε όλες για διαγραφή. Ωστόσο, καλό είναι να επιλέξετε τις εφαρμογές που δεν θέλετε πια στη συσκευή σας και να τις απεγκαταστήσετε ξεχωριστά, γιατί σε αυτή τη λίστα μπορεί να υπάρχουν apps που τα χρησιμοποιείτε σπάνια, αλλά τα χρειάζεστε.

Οργανωμένα αρχεία για μεγιστοποίηση αποθηκευτικού χώρου

Πολλές φορές το Android τηλέφωνό μας μπορεί να γεμίζει με αχρησιμοποίητες εφαρμογές, παλιά screenshots και άλλα αρχεία που δεν είναι πια χρήσιμα.

Ενώ τα περισσότερα καινούρια τηλέφωνα διαθέτουν αρκετά μεγάλο εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, δεν χρειάζεται να υπάρχουν άχρηστα αντικείμενα στη συσκευή. Η χρήση ενός file manager βοηθά στην οργάνωση των αρχείων και στην απελευθέρωση αποθηκευτικού χώρου.

Πηγή: secnews.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 3 =