αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠώς θα αποκτήσεις το τελευταίο iPhone με 30-40 ευρώ τον μήνα. Το νέο πλάνο της Apple

Πώς θα αποκτήσεις το τελευταίο iPhone με 30-40 ευρώ τον μήνα. Το νέο πλάνο της Apple

Πως θα σου φαινόταν αν μπορούσες να αποκτήσεις το νέο iPhone χωρίς να χρειαστεί αν δώσεις… ένα κάρο λεφτά μπροστά; Κάτι τέτοιο επεξεργάζεται η Apple.

Mια συνδρομητική υπηρεσία hardware. Eπιτρέποντας στους χρήστες ουσιαστικά να μισθώνουν τη συσκευή τους και να αποκτούν ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο.

Προς το παρόν, μόνο οι μεγάλοι φαν της Apple αποκτούν νέα iPhone κάθε χρόνο. Οι περισσότεροι καταναλωτές το αναβαθμίζουν μόνο όταν το θεωρούν απαραίτητο, για παράδειγμα αν έχει ραγίσει η οθόνη, αν πάλιωσε η συσκευή και δεν μπορεί να τρέξει νέες εφαρμογές ή αν δεν επαρκεί ο χώρος αποθήκευσης.

Ο μέσος χρήστης iPhone αλλάζει τη συσκευή του κάθε τρία χρόνια -λιγότερο συχνά σε σχέση με μια δεκαετία πριν, γράφει το Bloomberg. Σύμφωνα με την Counterpoint Research, η μέση τιμή πώλησης iPhone είναι περίπου 825 δολάρια. Έτσι, σκέφτεται η Apple, θα μπορούσε να αυξήσει το όφελος στα 1.000 δολ., επαναφέροντας το παλιό τηλέφωνο στη δευτερογενή αγορά; Αυτό είναι το σχέδιο της συνδρομητικής υπηρεσίας.

Για παράδειγμα, αν οι τιμές εκκίνησης για τα iPhone 13, Pro και Pro Max είναι 799, 999 και 1.099 δολ., και αν η μηνιαία συνδρομή αντίστοιχα είναι 35, 45 και 50 δολ., τότε σε διάστημα τριών ετών, χάρη στη μηνιαία συνδρομή, η εταιρεία θα κερδίζει 1.260 αντί για 799 δολ. για το iPhone 13, 1.620 αντί για 999 δολ. για το iPhone 13 Pro, και 1.800 αντί για 1.099 δολ. για το iPhone 13 Pro Max.

Η Apple αποκομίζει, λοιπόν, πολύ περισσότερα χρήματα ανά καταναλωτή. Και ποιο το όφελος για τους πελάτες; Να μη χρειάζεται να πληρώσουν εκατοντάδες δολάρια εκ των προτέρων για ένα νέο iPhone. Επίσης, θα έπαιρναν το πιο πρόσφατο μοντέλο κάθε χρόνο, αντί για κάθε τρία χρόνια.

Η εταιρεία θα μπορούσε επίσης να κερδίσει επιπλέον χρήματα, εάν το πρόγραμμα συνδεθεί με τα πακέτα ψηφιακών υπηρεσιών Apple One με υψηλό περιθώριο κέρδους και Apple Care.

Ακόμα κι αν χρεώνει λιγότερα ανά μήνα από τα προτεινόμενα ποσά, η εταιρεία θα επωφεληθεί από τη σταθερή εισροή παλαιότερων τηλεφώνων, τα οποία μπορεί να τα γυρίσει και να τα πουλήσει ξανά. Επίσης, δημιουργεί περιθώρια κέρδους 40% σε hardware.

Μακροπρόθεσμα, θα έχει και πολύ περισσότερα μετρητά. Τα iPhone έχουν αρκετά χαμηλό ποσοστό φθοράς και οι χρήστες μπορούν να παραμείνουν στο πρόγραμμα για μια δεκαετία ή περισσότερο. Δηλαδή, έσοδα πάνω 4.000 δολ. ανά πελάτη σε μία δεκαετία μόνο στα iPhones και στο σενάριο των 35 δολ. μηνιαίως.

Στην ουσία, σε τι διαφέρει όλο αυτό από τα τρέχοντα προγράμματα δόσεων των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας; Είναι κάτι σαν την αγορά έναντι της ενοικίασης-μίσθωσης (leasing) αυτοκινήτου.

Όταν αγοράζετε με δόσεις ένα αυτοκίνητο, πληρώνετε ολόκληρη την τιμή του, ας πούμε για 72 μήνες. Όταν ολοκληρωθούν οι δόσεις, είστε πλήρως κάτοχος του οχήματος και μπορείτε να το κρατήσετε. Όταν μισθώνετε ένα αυτοκίνητο -ίσως για 36 μήνες-, πληρώνετε ένα μέρος της αξίας του οχήματος, αλλά πρέπει να το επιστρέψετε όταν λήξει η περίοδος μίσθωσης.

Το πρόγραμμα αναβάθμισης iPhone βασίζεται στην πρώτη, κλασική προσέγγιση. Κατανέμετε το κόστος σε 24 μήνες και μόλις ολοκληρώσετε την εξόφληση, η συσκευή είναι δική σας. Κι αν το επιλέξετε, αφού εξοφλήσετε τα μισά (μετά από 12 μήνες), μπορείτε να ανταλλάξετε τη συσκευή σας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

17 + 14 =