αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠότε οι μηχανές θα γίνουν εξυπνότερες από τον άνθρωπο: Τι προβλέπει ο CEO της DeepMind

Πότε οι μηχανές θα γίνουν εξυπνότερες από τον άνθρωπο: Τι προβλέπει ο CEO της DeepMind

Η ανάπτυξη της AI είναι ταχύτατη. Αλλά θα μπορούσαν οι μηχανές να γίνουν… πιο έξυπνες από τον άνθρωπο; Μιλώντας στο Future of Everything Festival της Wall Street Journal, ο CEO της εταιρείας AI της Google, DeepMind, Demis Hassabis, έκανε τις προβλέψεις του.

«Η πρόοδος τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει αρκετά εντυπωσιακή. Δεν βλέπω κάποιο λόγο για να επιβραδυνθεί. Πιστεύω ότι μπορεί ακόμα και να επιταχυνθεί. Επομένως πιστεύω ότι μπορεί να απέχουμε (από την γενική τεχνητή νοημοσύνη) μόνο μερικά χρόνια, ίσως μέσα στην δεκαετία», είπε.

Με την τεχνητή νοημοσύνη να εμφανίζει άλματα, ειδικά αφότου η OpenAI παρουσίασε το ChatGPT, η συζήτηση γύρω από τους κινδύνους της τεχνολογίας αυτής έχει φουντώσει. Ο Hassabis όπως και άλλες προσωπικότητες του κλάδου, μεταξύ των οποίων και ο CEO της OpenAI, Sam Altman, έχουν μιλήσει δημοσίως για τη φιλοδοξία τους να αναπτύξουν την τεχνολογία προστατεύοντας παράλληλα την ανθρωπότητα από τις συνέπειές της.

Η μητρική της Google, Alphabet, ενοποίησε πρόσφατα τις δύο βασικές ερευνητικές ομάδες της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, υπό την ηγεσία του Hassabis, στοχεύοντας στην επιτάχυνση της προόδου της στον τομέα αυτό. Προηγουμένως, η DeepMind λειτουργούσε ως χωριστή εταιρεία κάτω από την ομπρέλα της Alphabet, αφότου είχε εξαγοραστεί το 2014 αντί περίπου 500 εκατ. δολαρίων.

Πέρυσι, ερευνητές της DeepMind ανακοίνωσαν ότι είχαν προβλέψει τη δομή σχεδόν όλων των γνωστών πρωτεϊνών, χρησιμοποιώντας έναν αλγόριθμο που ονομάζεται AlphaFold, σε μία εξέλιξη που θα μπορούσε να επιταχύνει την ανακάλυψη νέων φαρμάκων. Η DeepMind έχει δουλέψει επίσης πάνω σε αλγόριθμους που είναι γνωστοί ως γλωσσικά μοντέλα, δηλαδή την τεχνολογία πίσω από chatbots σαν το ChatGPT.

Ο Hassabi θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα μυαλά στον τομέα του, με τον βρετανικό Guardian να του δίνει τον τίτλο του «σούπερ-ήρωα της τεχνητής νοημοσύνης».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώτησα το ChatGPT πως να βάλω στην άκρη 1.000 ευρώ. Και μου έδωσε 7 οικονομικές συμβουλές

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 5 =