αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠότε θα δούμε τον «νέο» Πύργο Πειραιά ολοκληρωμένο

Πότε θα δούμε τον «νέο» Πύργο Πειραιά ολοκληρωμένο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες του Piraeus Tower (Πύργος Πειραιά), ενός από τα μεγαλύτερα έργα real estate, το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2023 στο λιμάνι του Πειραιά.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ενίσχυσης του κτιρίου, ενώ έχουν πλέον τοποθετηθεί και οι σκαλωσιές προκειμένου να αλλαχθούν όλα τα εξωτερικά κουφώματα του γυάλινου πύργου.

Πρόσφατα η Διεύθυνση Αρχιτεκτονικού του Δήμου Πειραιά επισκέφθηκε το έργο και ο αντιδήμαρχος Πειραιά, Δημήτρης Αράπης, δημοσίευσε τις φωτογραφίες από το εσωτερικό του κτιρίου, το οποίο θα φιλοξενεί γραφειακούς χώρους, καταστήματα και χώρους εστίασης. 

Ειδικότερα, το project αφορά την αποπεράτωση και λειτουργία του Εμποροναυτιλιακού Κέντρου Πειραιά, γνωστού και ως “Πύργου Πειραιά”, σε δημοτικό ακίνητο, επιφάνειας 3.842,32 τετραγωνικών μέτρων, με σχεδιαζόμενη χρήση γραφείων, καταστημάτων, εστίασης και υπόγειου χώρου στάθμευσης, με συνολική δομημένη επιφάνεια 34.623,74 τετραγωνικά μέτρα. Το έργο αποτελείται από κτίριο με δύο υπόγειους ορόφους, ισόγειο, μεσώροφο και 23 ορόφους πάνω από το ισόγειο. H ανάπτυξη θα αφορά ένα βιοκλιματικό κτίριο γραφείων το οποίο στοχεύει να λάβει πιστοποίηση αειφόρου ανάπτυξης βάσει του προγράμματος πιστοποίησης Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) σε βαθμίδα Gold.

Οι προτεινόμενες χρήσεις του κτιρίου του “Πύργου Πειραιά” θα κατανεμηθούν σε χώρους καταστημάτων, χώρους γραφείων, χώρους εστίασης, βοηθητικούς χώρους για Η/Μ εγκαταστάσεις και έναν υπόγειο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. 

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four + twelve =