αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠότε θα δούμε τα ιπτάμενα ταξί της Uber

Πότε θα δούμε τα ιπτάμενα ταξί της Uber

Η Uber σε συνεργασία με την Joby Aviation θα προσπαθήσει να κυκλοφορήσει μέχρι το 2023 το πρώτο ιπτάμενο ταξί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Uber έχει υπογράψει πολυετές συμβόλαιο με την Joby Aviation για την δημιουργία μίας αξιόπιστης και γρήγορης υπηρεσίας ταξί σε επιλεγμένες αγορές.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Joby Aviation είναι μία startup εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια η οποία ασχολείται με την χρήση της ηλεκτρικής ενέργειας στην αεροπορία για περισσότερα από δέκα χρόνια. Η Joby ανήκει στον εφευρέτη JoeBen Bevirt ο οποίος ξεκίνησε τα πρώτα βήματα της εταιρείας πίσω στο 2009. Μέχρι το 2018 η παρουσία της εταιρείας στον χώρο δεν ήταν τόσο ηχηρή ωστόσο μέσα στο 2018 κατάφερε να αποσπάσει επενδύσεις που αγγίζουν τα 100 εκατομμύρια δολάρια από διάφορους επενδυτές όπως η Intel, Toyota και η JetBlue.

Με τα χρήματα αυτά η Joby Aviation δημιούργησε ένα πρωτότυπο ιπτάμενο ταξί με το οποίο έκανε δοκιμαστικές πτήσεις στο ιδιωτικό αεροδρόμιο της στην Βόρεια Καλιφόρνια. Οι εκδόσεις που υπάρχουν αυτήν την στιγμή παρουσιάζουν ένα υβριδικό αεροπλάνο με 12 rotors και χώρο για τέσσερις επιβάτες, ωστόσο εκπρόσωπος υποστηρίζει ότι η Joby Aviation εργάζεται σε κάτι “εντελώς νέο”.

Σε μία δοκιμαστική πτήση που διήρκησε 15 λεπτά, ένας πιλότος κατάφερε να απογειωθεί κατακόρυφα και εκτέλεσε 24 χιλιόμετρα ενώ με την βοήθεια των ηλεκτρικών κινητήρων το “ταξί” μπορεί να πιάσει διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με ένα ελικόπτερο.

Πηγή: Techblog.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × four =